Люди кажуть , що на переході у Білій не було освітлення. Через це і збили пішоходів

Люди кажуть , що на переході у Білій  не було освітлення. Через це і збили пішоходів
  • Стан постраждалих незмінний: двоє – у тяжкому стані в реанімації. Ще один також у лікарні, однак травми менш серйозні.
  • Водій в момент скоєння ДТП був тверезим. 
  • У сільраді запевняють: світло на дорозі було.

Троє людей, яких збили на пішохідному переході у Білій, - під опікою медиків. Стан двох з них вкрай важкий.

Нагадаємо, У Білій на переході водій Ford збив трьох пішоходів. Троє людей у лікарні, двоє з них в реанімації у важкому стані – такі невтішні наслідки аварії, яка трапилася у Білій Тернопільського району 7 листопада близько 19:00.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Ford у Тернополі на Automoto.ua.

- Водій – 28-річний тернополянин, в момент скоєння ДТП був тверезим, - повідомив начальник відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту головного управління нацполіції в області Богдан Шуляр. – Дорогу в той момент переходили п’ятеро чоловіків. Всі знайомі між собою. Двоє встигли відскочити. Троє потрапили під колеса іномарки.  

Відео дня

Стан потерпілих не розголошують. Однак, нам стало відомо, що двоє зі збитих пішоходів в реанімації. У них відкриті черепно-мозкові травми, потовчені руки-ноги, є чимало інших ушкоджень. У третього пішохода забої і переломи. 8 листопада має бути заключний діагноз за результатами обстежень усіх трьох.

- Порушене кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, - повідомив Богдан Шуляр.

Наші читачі в коментарях та у соцмережах стверджують, що освітлення на тій ділянці

вулиці вже три дні не було. Тому й збили людей.

Слідчі кажуть, що аварія трапилась о 18.55. Коли вони під’їхали на місце ДТП, освітлення було.

"Останні три дні освітлення не було", - пише у коментарях Надія Кіндзерська. -  Включили після ДТП.

«Перший патрульний автомобіль прибув на місце ДТП приблизно через 30 хвилин. Ділянка дороги не була освітлена, хоч око виколи, оскільки шукали  третього потерпілого з ліхтариками від мобільного», - пише Юрій Николюк.

"Велика повага до бригади швидкої допомоги, яка першою прибула на місце аварії", - пише пан Юрій. - Перших 30 хв. регулювали рух водії, які були на місці ДТП. І зупиняли автомобілі в повній темряві, дивом самі не постраждали.

У тому, що освітлення на дорозі є, запевняє і сільський голова Білої Надія Мотика.

- Вчора (7 листопада – прим. авт.) світло було, - запевнила журналістів Надія Мотика. – Чи достатньо його, чи, можливо замало, - я не електрик, не спеціаліст. Орган місцевого самоврядування забезпечив освітлення даної ділянки дороги. Сільрада, що могла – то зробила. Наскільки змогли – настільки освітили.

Те, що у Білій часто трапляються аварії, голова сільради погоджується. Хоча стверджує – останніх років 4-5 там більш-менш спокійно. А раніше й справді було дуже багато аварій.

- Дорогу освітили, лежачий поліцейський за сприяння Служби автодоріг поставили, -  каже Надія Мотика. - Там дорога така. Долина. Водії їдуть, один одного засвітлюють. В осінньо-зимовий період важко – туман… І на дорогах без впадин і підйомів скільки аварій. А тут ще й така траса.  

У Білій є більш небезпечний перехід, каже Надія Мотика – за метрів 300 від місця останньої ДТП. Невдовзі там встановлять новий світлофорний об’єкт. Схему розташування вже затвердили.

- Служба автодоріг в області йде нам назустріч, - каже Надія Мотика. – Може, й біля «Молодої гвардії» освітлення покращить. Це все таки дорога державного значення Тернопіль-Броди.

У Службі автодоріг запевнили, що опікуються дорогою, але – за метрів 300 від цього місця, де вже стоїть знак «Біла». Ділянка, де сталась аварія – в межах Тернополя, це ще міська смуга.

Хто відповідає за освітлення даної ділянки дороги і чи справді там три дні не було світла – ми поцікавились у прес-службі міськради Тернополя. 

- Зі слів неможливо встановити приналежність території, де трапилася ДТП, - пояснила очільник прес-служби міськради Марƅяна Зварич. - Якщо це було, з ваших слів, біля «Молодої гвардії», то це вже територія села Біла. А мережі зовнішнього освітлення Тернополя закінчуються до перехресть вулиць Бродівська-Гріга. Для з’ясування обставин та за зверненням працівників правоохоронних органів, працівники КП «Тернопільміськсвітло» можуть виїхати на місце, де трапилося нещастя. Аби з’ясувати всі обставини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Volodumur Blagui

    Я водій ДТП. Люди будь ласка звяжіться зі мною чи напишіть на почту
  • Роман

    не було там світла, день чи два тому собисто просив головиху полагодити. Але після ДТП світло зразу зявилося, ой боюся що його вимикали дл економії, або якийсь запобіжник згорів, от люди і пострждали. Навіть коли світло включили, то його явно було недостатньо, поліція при оформленні ДТП підзвічувала собі фарами автомобілів і ліхтариками ... Я не раз особисто зверртався до Мотики, щоб там щось зробили, але відповідь завжди була ордна не має коштів, будуть зробимо. От і зробили .....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up