«Ми боїмося за дітей»: школярі у Великій Березовиці змушені переходити трасу без світлофора

«Ми боїмося за дітей»: школярі у Великій Березовиці змушені переходити трасу без світлофора
  • Про вимкнений світлофор у селищі Велика Березовиця в редакцію «20 хвилин» повідомили читачі.
  • Жителі занепокоєні тим, що в місці із вимкненими світлофорами на трасі М-19 діти переходять дорогу до школи. 

Як розповів один з жителів Віталій, світлофори вимкнули у понеділок зранку, 30 вересня. Це занепокоїло багатьох батьків та звичайних жителів селища.

- У цьому місці діти переходять дорогу, коли йдуть до школи, і це якийсь жах, – каже житель Великої Березовиці пан Віталій. – Там на величезній швидкості їдуть автомобілі. Діти не можуть спокійно перейти дорогу. Мало хто зупиняється, щоб пропустити дітей. Навіть дорослі не всі можуть нормально перейти дорогу. Через вимкнений світлофор уже мало не збили жінку на цьому місці.

У сільській раді журналісту «20 хвилин» повідомили, що про цю ситуацію вони знають, але за увімкнення світлофорів не відповідають. Цим має займатися служба автодоріг. Мешканці впевнені, що світлофори вимкнули через борг за електрику, та обурюються, що через це можуть постраждати діти.

Відео дня

Учителі в школі про цю ситуацію знають і переймаються за своїх учнів. Батькам доводиться по черзі водити дітей через дорогу.

- Зараз доводиться водити дітей через цю дорогу по черзі, – каже пан Віталій. – Сьогодні я просив свого сусіда перевести дітей зранку. Ми вже зібрали підписи, звернулися до поліції, щоб вони поставили чергових патрульних на цьому місці.

Усього жителі зібрали понад сотню підписів та звернулися до начальника патрульної поліції, щоб на цій ділянці поставили чергувати патрульних, доки світлофори не увімкнуть.

- Поки світлофори не увімкнуть, ми хотіли б, щоб там чергували патрульні, – каже пан Віталій. – На в’їзді до селища, чергують поліцейські з радаром, які стежать за швидкістю водіїв, але їх пост розташований за два кілометри від вимкнутих світлофорів. Вони могли б стати в новому місці, хоча б на деякий час. До того ж, на цій ділянці немає відповідної розмітки пішохідного переходу, хоча знаки стоять. 

В управлінні патрульної поліції звернення жителів селища зареєстрували та пообіцяли допомогти.

- Завтра ми поставимо патрульних на проблемній ділянці, – розповідає начальник патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. – Також ми будемо сприяти ситуації, щоб світлофори увімкнули якомога швидше.  

Зранку патрульні стежитимуть за рухом транспорту, але чи зможуть чергувати поліцейські в обід, коли діти повертаються зі школи, поки що невідомо.

У службі автомобільних доріг у Тернопільській області, на балансі яких є світлофор, повідомили, що його вимкнули на невизначений термін.

- Наразі рахунки Служби автодоріг заблоковані, і через це не вдалося оплатити рахунок за електроенергію, – повідомили у прес-службі дорожної служби. – Через це РЕМ відімкнув живлення світлофора. 

Наразі ситуацію з вимкненим світлофором вирішують. Чи увімкнуть його до того, як служба автодоріг здійснить оплату – невідомо. Поки що за безпекою дітей та жителів селища стежитимуть патрульні. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ihor babey

    Надземний перехід! Або блокувати дорогу, вони тільки так розуміють проблему.
  • Воля

    Нехай краще у службі автомобільних доріг у Тернопільській області слідкували за тим, коли включають і коли виключають освітлення дороги , могли б економити електроенергію і вночі - тим самим могли б зекономити кошти!!!
  • Воля

    нЕХАЙ КРАЩЕ У службі автомобільних доріг у Тернопільській області СЛІДКУВАЛИ ЗА ТИМ, КОЛИ ВКЛЮЧАЮТЬ І КОЛИ ВИКЛЮЧАЮТЬ ОСВІТЛЕННЯ ДОРОГИ , МОГЛИ Б ЕКОНОМИТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ВНОЧІ - ТИМ САМИМ МОГЛИ Б ЗЕКОНОМИТИ КОШТИ!!!
  • Степан

    В Польщі та в багатьох інших країнах в таких місцях де діти переходять дорогу біля шкіл чергують спеціально призначені люди, одягнені в яскравий світлорефлекторний одяг, зі знаком STOP у руках. Їхнє завдання постійно забезпечувати дітям безпечний перехід дороги незалежно є там світлофор чи немає. В Україні як завжди одна відповідь,- немає на то грошей.Людське життя не має ціни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up