Партнер рубрики Події

Чи був водій Audi Q7 п'яним, коли влетів у ВАЗ: є офіційні результати

Чи був водій Audi Q7 п'яним, коли влетів у ВАЗ: є офіційні результати
  • Аварія з потерпілими трапилася увечері 9 травня на перехресті вул. Крушельницької-Хмельницького. Зіткнулися Audi Q7 на транзитних номерах, ВАЗ і Honda. В аварії постраждали три людини.
  • 12 травня ми дізналися офіційні результати освідчення водія позашляховика на стан алкогольного сп’яніння.

Також ми дізнались, як почуваються травмовані пасажирки ВАЗу та водій. Та поцікавились станом водія Audi, який кілька днів перебував в реанімації.

Зіткнулись три авто

Аварія з потерпілими, нагадаємо, трапилась ввечері 9 травня на перехресті вул. Крушельницької-Хмельницького та набула неабиякого резонансу.

Відео дня

Там зіткнулись три авто: Audi Q7 на транзитних номерах, ВАЗ і Honda. На відео, яке надіслали читачі «20 хвилин», видно у водія Audi порушення ходи. Чи то внаслідок зіткнення, чи то через стан алкогольного сп’яніння, про що на правах анонімності журналістам ще вночі висловлювали свої думки очевидці. 

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій автомобіля Audi Q7 не впорався з керуванням, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення із попутним автомобілем ВАЗ-2106, а потім врізався ще й в Honda Accord, яка також рухалася попереду, повідомили у поліції.

— У результаті удару з тілесними ушкодженнями до лікарні звернулися двоє пасажирів із ВАЗу 1991 та 1998 років народження, — повідомили у поліції. — До лікарні бригада швидкої госпіталізувала водія Audi. Інші кермувальники не постраждали. У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР, згідно із частиною 1 статті 286-1 ККУ. Триває слідство, зазначили правоохоронці.  

Чи був водій Audi п'яним?

Кілька днів після аварії водій Audi перебував у реанімації Лікарні швидкої допомоги. Туди його доправили медики швидкої, діагностувавши політравму та закриту черепно-мозкову травму.  

— Він вже не в реанімації, у нього закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійні травми кількох ділянок обличчя і грудної клітки, — повідомив 12 травня директор КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослав Чайківський. — Його стан задовільний.

Сергій, водій ВАЗ, в аварії не постраждав. Як сам запевнив нас 12 травня, почувається нормально, як і його дівчина Анастасія, вона вже вдома. Після ДТП вона разом з подругою поїхала до лікарні, де її обстежили. А от Олеся, яку затисло на задньому сидінні понівеченого авто, досі у лікарні. У дівчини травмовані ноги.  

Кілька днів ми цікавились в поліції, чи вже є офіційний результат на стан сп’яніння водія Audi. Адже після ДТП водіїв освідчували на стан алкогольного сп’яніння. Зранку 12 травня нам повідомили: результат є.

— У крові водія виявили 2,32 проміле алкоголю, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Допустиме значення, нагадаємо, 0, 2 проміле. Тобто це в понад 10 разів більше.  

Вдарив ще одне авто і паркан

Також нагадаємо, що у водієві Audi Q7 читачі «20 хвилин» впізнали відомого у Тернополі перекупника автомобілів, якого часто бачать біля сервісного центру МВС, про що повідомили журналістам телефоном.

Володимир Г. (нам відоме прізвище чоловіка, доки триватиме слідство, ми не називаємо його – прим. авт.), за інформацією наших читачів, займається купівлею-продажем дорогих авто. Читачі написали у коментарях, що в момент аварії він був п’яним. Ймовірно, припускали знайомі чоловіка, водій Audi Q7 їхав додому, адже живе неподалік, на Новому світі, буквально за метрів 300 від місця, де трапилась ДТП.

Читачі також повідомляли, що буквально перед цією ДТП Володимир Г. нібито збив паркан біля «Універмагу», намагаючись утекти від поліцейських.

— За попередньою інформацією, водій Audi здійснив наїзд на дорожнє огородження на вул. Руській, далі поїхав з місця події і в районі Технічного університету, повертаючи на вул. Хмельницького, зіткнувся ще з однією автівкою, — повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. — І поїхав униз — до вул. Крушельницької, де і зіткнувся з ВАЗ і Honda.

 

Довідка

1,5 – 2,5 проміле алкоголю в крові — сп’яніння середнього ступеню.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286-1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

«20 хвилин» й надалі стежитиме розвитком подій у справі цієї ДТП та повідомлятиме про все читачів.


Читайте також:

 Біля Шостого магазину аварія. Постраждалих вирізають з авто рятувальники

Аварія біля шостого магазину: чи був напідпитку водій Audi Q7 і що про нього відомо? Подробиці

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олеся Лт

    Машину забрали на потреби зсу, чи сциканули як завжди
  • Артем Пашко

    Дадуть умовно, або й взагалі на потерпілих натиснуть, щоб претензій немали. Серед поліції полюбе є високі знайомі, та й замнетбся.
    Судді і поліція, годі вже, війна довела нам що треба змінюватися і треба поважати себе і країну яку ми боронимо ціною свого життя.
  • Андрій Гой

    В цій країні покидьбки процвітають а  справедливих карають. Ніщо не виправить прогнившу систему лише закон лінча. Зробив пяним аварію а ще й з потерпілими- заху.рити на місці.
  • Stas Yadlovskyi

    Рагуль на ауді

keyboard_arrow_up