Міст на Гаївському перехресті таки відремонтують

Міст на Гаївському перехресті таки відремонтують
  • Ремонт мосту на Гаївському перехресті, на який уже роками скаржаться водії, розпочнуть орієнтовно в травні.
  • У міській раді кажуть, що спершу має бути відповідне рішення виконавчого комітету та виготовлення відповідних дорожніх знаків.

Чи не щодня на мості перед Гаївським перехрестям утворюються чималі затори. Водії кажуть, що основна причина не багато авто, а те, що одна частину мосту - від "Східного" у сторону "Дружби", наполовину перекрита. 

- Ще роки два тому поставили бетонні блоки на мості і звузили одну смугу. А досі нічого не зробили, - скаржиться водій Руслан. - Вони той ремонт напевно і не збираються розпочинати. Через об'їзну проїжджає дуже багато авто, особливо вантажівок і через оце звуження дороги перед Гаївським перехрестям тут затори.

Відео дня

І аварії тут явище звичне. Остання трапилась 16 квітня: водій влетів у бетонний відбійник на Гаївському перехресті. У коментарях більшість читачів писали, що причинна аварій - аварійний стан мосту. 

Виділили кошти

У вересні 2017 року в управлінні ЖКГ казали, що міст перед Гаївським перехрестям в аварійному стані і його ремонт планують уже давно. Проте немає коштів.

- Це дорога міжнародного значення і вона в підпоряквуванні області. Ми написали всі можливі звернення до Кабміну, підготовували проектно-кошторисну документація на проведення капермонту, - повідомляли в управлінні. - Але грошей нема. І коли будуть невідомо, тому ми не можемо сказати, коли той ремонт розпочнеться. 

У жовтні 2017-ого журналіст "20 хвилин" аналізув “цікаві” пропозиції за той місяць у електронній системі публічних закупівель ProZorro. Тоді він знайшов пропозицію, згідно з якою міська рада виділила 168 996 262 грн на реконструкцію мосту . Управління ЖКГ міста 17 жовтня уклало договір з ТОВ "Тернопіль Мостобуд" на реконструкцію шляхопроводу через залізничну колію на вул. Об’їзна в районі вул. Гайової в Тернополі. Згідно з тендерною докуменетацією, термін виконання робіт з 20 вересня 2017 року до 31 грудня 2019 року.

Спершу рішення виконкому

А в квітні 2018-ого у прес-службі міської ради повідомили, що Гаївський міст будуть ремонтувати після відповідного рішення виконавчого комітету та виготовлення відповідних дорожніх знаків.

- Це буде орієнтовно у травні, - коментують у прес-службі. - До слова, дорожні знаки вже виготовляє підрядна організація.

А поки розпочали ремонт вулиці Гайової. Ділянку від вул. Подільської до залізничного кам’яного мосту частково перекрили з 19 квітня до 21 травня.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Миколайович Богуславський

    Не швидше 2050
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up