"Можливо трохи раніше": Криклій повідомив коли відновлять авіасполучення

"Можливо трохи раніше": Криклій повідомив коли відновлять авіасполучення
  • Авіасполучення в Україні буде відновлено 15 червня.
  • Авіасполучення з іншими країнами відновлюватимуть за двома умовами.

В Україні з 15 червня буде відновлено міжнародне і внутрішнє регулярне авіасполучення. Останнє, за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, може відновитись раніше.

Про це Владислав Криклій повідомив в ефірі "Сніданку 1+1", йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Як він повідомив, українці зможуть літати по Україні та за її межами вже з 15 червня, а внутрішнє регулярне авіасполучення може бути відновлено й раніше вказаної дати.

Відео дня

"Можливо внутрішнє (авіасполучення - ред.) трохи раніше. Зараз теж над цим працюємо", - сказав Криклій.

Він також додав, що міжнародне авіасполучення з іншими країнами відновлюватимуть за двома умовами. Перша - якщо країни відкривають кордони для українців. Друга - епідеміологічна ситуація в країні.

Крім того, інформація про відновлення авіасполучення на найбільш популярні туристичні напрямки для українців буде надана протягом тижня. Зокрема, йдеться про Туреччину, Грецію, Кіпр та Грузію.

Зазначимо, на один переліт вам може знадобитися кілька масок, оскільки їх необхідно буде змінювати кожні 4 години. Маски мають бути доступними для продажу у аеропортах.

Що буде з цінами?

Держава має намір підтримати українські авіакомпанії, а ціни на авіаквитки підвищуватися не повинні. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Сніданку з 1+1", повідомляє УНІАН.

Міністр визнав, що з причини карантину найбільше постраждала авіагалузь і туризм. При цьому він розраховує, що жоден український авіаперевізник не закриється.

"Ми розробляємо певний пакет підтримки, який зараз в уряді обговорюється. Щоб у нас не було збанкрутілих авіаперевізників і була можливість у певний час відновити регулярні рейси, щоб вони вийшли на той рівень заповненості пасажирами і могли нормально працювати", - сказав Криклій. Що стосується цін на авіаквитки, то Криклій каже, що "міністерство не регулює, але сподівається, що вони не зміняться".

Нагадаємо, з 1 червня Україна перейшла на третій етап послаблення карантину.

Читайте також 1 червня починається новий етап пом’якшення карантину. Що дозволять та які області не готові?
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up