На дачу і з дачі – за 24 гривні. Почала курсувати маршрутка №33. Є графік руху

На дачу і з дачі – за 24 гривні. Почала курсувати маршрутка №33. Є графік руху
  • Рік тому вартість проїзду у маршрутці зросла до 10 грн в один кінець. Тепер проїзд коштує 12 грн. Пільговики платять повну вартість.
  • У порівнянні з минулим роком, дачний автобус виконуватиме на один рейс менше. Від «Збруча» о 16-тій маршрутка курсувати не буде, відповідно, і з дач о 16.30.

Від 27 квітня 2022 р. відновив роботу маршрут №33 який курсує  від Видавництва «Збруч» до геріатричного будинку-інтернату, а тепер і до дач «Ветеран» і «Вітамін». Проїзд коштуватиме 12 грн в один бік. А перевезення пільговиків не передбачене. Тобто, усі пасажири мають сплатити повну вартість проїзду.

— Під час виконання рейсів на сезонному маршруті «Тернопіль – дачі «Ветеран», «Вітамін», які обслуговуються маршрутом №33 «Видавництво «Збруч» — геріатричний будинок-інтернат», пільгові перевезення не передбачені, — йдеться у договорі.

За рік вартість проїзду зросла на 2 грн

Вартість проїзду до дач у 33-й маршрутці за рік зросла на 2 грн в один бік, і складає 12 грн.

Відео дня

— Перевізник має право відмінити виконання рейсу за умови наявності в автобусі менше 8 пасажирів на початковій зупинці, — йдеться в договорі.

У порівнянні з минулим роком, дачний автобус виконуватиме на один рейс менше. Від «Збруча» о 16-тій маршрутка курсувати не буде, відповідно, і з дач о 16.30.

— При невідповідному стані дорожнього покриття на ділянці від будинку-інтернату до дач «Ветеран», до проведення ремонту дороги автобус курсуватиме лише до інтернату, — зазначено в договорі.

Якщо пасажиропотік збільшуватиметься, кількість рейсів можуть додати, за згодою сторін.

— Щодо курсування маршрутки лише до інтернату через поганий стан дороги, — так, перевізник залишає за собою таке право, але від учора маршрутки їздять до нас, до дач, — запевнила Ольга Соколишин, голова дачного кооперативу «Вітамін». — Щодо вартості проїзду — це приватники, вони по іншому не хочуть. А міськрада не дає нам інших маршрутів.

Нагадаємо, минулого року, від 24 травня, вартість проїзду до дач зросла до 10 грн. Пільгового проїзду не було, — соціальна картка тернополянина не діяла.

Такий неприємний сюрприз тоді найбільше обурив пенсіонерів. А саме вони складають левову частку тих, хто користується послугами перевезення у 33 маршрутці. Літні люди нарікали, що якщо до дачі їде подружжя, в обидва боки заплатити 40 грн бодай 10 разів на місяць – це суттєво вдарить по кишені. А при мізерній пенсії люди просто не будуть в змозі оплатити поїздку на дачу. І нехай відстань не надто велика, близько 4 км пішки літнім людям теж не під силу.

Перевізники тоді погрожували розірвати договір, бо стверджували, що їм не вигідно возити літних осіб за 7 грн.

Перший рейс - від 7 ранку

Усі дачні перевезення здійснюються на підставі договірних відносин між перевізником та головами дачних кооперативів, в результаті чого сторони укладають відповідні договори, зазначає речниця міськради Мар’яна Зварич.

— Саме в договорах прописуються всі умови перевезень, вартість, кількість перевезень пільговиків тощо, — пояснила Мар’яна Зварич. — З іншими питаннями щодо перевезення до дач рекомендуємо звертатися до голів дачних кооперативів. До відома, умови пільгових перевезень за «Карткою тернополянина» діють виключно в межах міста, і не можуть діяти до дачних кооперативів.

Керівник ТОВ «Назар-транс» Іван Миськів, а саме він здійснював перевезення за 33-м маршрутом, нарікав: дорога туди не те що погана — її там взагалі немає. В одну сторону люди їдуть, в іншу — ні. Так званих заробітків ледь вистачало на паливо. А ремонт самих автобусів? А запчастини? Вони ламаються частіше через відсутність дороги. А зарплата водієві?

Від 27 квітня уперший рейс від «Збруча» 33 маршрутка вирушає о 7 ранку. Останніх пасажирів з дач забирають о 19.30.

Довідка

Графік руху маршрутного автобуса №33*:

Від Збруча: 7:00, 8:00, 9:00, 10:00, 14:00, 17:00, 18:00, 19:00.

Від дач в напрямку «Збруча»: 7:30, 8:30, 9:30, 10:30, 14:30, 17:30, 18:30, 19:30.

* Від 27 квітня 2022 р. , окрім неділь і релігійних свят.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ліда Закамарок

    І це у воєнний час, невже пенсіонерів не можна пожаліти, не у всіх є житло на дачі, адже на проїзд піде половина пенсії. А виростити на дачі щось для себе так хочеться ...
  • Читач09

    А на дачі Лозова ,від ОРІОНУ платимо 15 гр .1 день 30гр.Якщо пенсія 2.500гр.
  • Ліда Плющ

    НУ НАДАЛІВЩИНА В СВОЄМУ РЕПЕРТУАРІ)) НА БУДІВНИЦТВО ДИТ МАЙДАНЧИКА КОСМІЧНІ 1,5 МЛН ГРН, А ПОДБАТИ ПРО ПЕНСІОНЕРІВ- НІТ) ВОНИ Ж ЙОГО І ВИБРАЛИ) ТЕПЕР ТАК ДЯКУЮ ЗА "ДОВІРУ")

    Nazar Kmdrd reply Ліда Плющ

    Лидия Плющ вибори ще не скоро , того і так , а перед виборами він стане для пенсіонерів самим аху...ним мером в світі
  • Nadezda Yavorska

    Обдираете пенсіонерів!!! Які своею працею самі себе забеспечують!!!  Бо на ту пенсію годі прожить!!!

keyboard_arrow_up