На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом

На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом

На Тернопільщині встановлять 42 TurretCam — ці камери за допомогою штучного інтелекту розпізнають різні типи об’єктів: людей, транспортні засоби чи тварин. Це дозволяє записувати лише відповідні події та використовувати менше пам’яті на жорсткому диску або носії.

Українська компанія передала 42 відеокамери TurretCam, які дозволять поліпшити якість системи моніторингу за станом доріг державного значення у Тернопільській області.

Про це повідомили в Службі відновлення і розвитку інфраструктури в Тернопільській області.

— Нові камери, які безкоштовно надала компанія Ajax Systems замінять зношені та частково поламані пристрої, а також будуть встановлені на нових ділянках автошляхів для розширення моніторингу, — йдетьс я у повідомленні.

Відео дня

Протягом останніх 15 років Служба відновлення встановила 45 камер Hikvision, які утворюють єдину мережу відеонагляду за станом державних доріг й умовами руху. У процесі експлуатації частина пристроїв зазнала фізичного впливу та зносу, і більше не можуть забезпечити ефективний та якісний моніторинг автомобільних доріг.

Камери Hikvision, які експлуатуються на автомобільних дорогах області - застарілі. Частина камер взагалі через суттєві технічні недоліки не виконує свою функцію і не підлягає ремонту.

Відеокамери TurretCam мають кращі характеристики, у порівнянні з встановленими на мережі. Передані камери мають удвічі вищу роздільну здатність, функцію кодування відеопротоколу, розпізнавання об’єктів та софт, що виявляє рух у кадрі.

Передані камери за допомогою штучного інтелекту розпізнають різні типи об’єктів: людей, транспортні засоби чи тварин. Це дозволяє записувати лише відповідні події та використовувати менше пам’яті на жорсткому диску або носії, зазначають у Службі відновлення інфраструктури.

На зображенні може бути: текст

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, де на Тернопільщині встановленні камери для фіксації порушень на дорогах.

 

Читайте також:

Понад 40 тисяч (!) постанов: «шумахери» Тернопільщини поповнили казну на 14 мільйонів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Жінка з власним іменем Марія

    Більше нічого важливого не треба робити тільки страдати дурницями

    Meer reply Жінка з власним іменем Марія

  • Жінка з власним іменем Марія

    Хай ті камери запхнуть собі в оде місце .

    Meer reply Жінка з власним іменем Марія

keyboard_arrow_up