На перехресті Злуки-15 Квітня-Купчинського нарешті дадуть раду світлофору і знакам

На перехресті Злуки-15 Квітня-Купчинського нарешті дадуть раду світлофору і знакам
  • "Як я маю з проспекту Злуки доїхати до лікарні, якщо для мене горить ще червоне, а у додатковій секції уже зелена стрілка і ззаду їдуть автівки, які включили поворот": читачка попросила поради у журналістів і поліції.
  • Очільник патрульної поліції повідомив: видадуть припис на демонтаж додаткової секції світлофора. Та звернувся до міськради, аби облаштували додаткову смугу.

Читачі повідомили про проблемне перехрестя у Тернополі та попросили у журналістів і патрульної поліції поради, як діяти, аби не порушувати правила дорожнього руху.

Таке питання виникло після публікації на сторінці «20 хвилин» чергового тесту на знання правил дорожнього руху.

- Cигнал у додатковій секції світлофора зобов‘язує водія виконати поворот праворуч, якщо за ним рухаються інші траспортні засоби, що увімкнули сигнал правого повороту (п. 16.10 ПДР), - процитувала читачка Ірина Сушко речницю управління патрульної поліції в області, яка в тесті пояснила правильну відповідь.

Відео дня

При увімкненні зеленого сигналу світлофора на додатковій секції, на якому міститься стрілка із покажчиком напрямку праворуч, не продовжив рух у вказаному стрілкою напрямку, що створило перешкоди транспортним засобам, які рухалися за водієм тією ж смугою, чим порушив вимоги п. 16.10 ПДР України. Відповідальність за вчинене правопорушення водій несе, згідно з ч. 2 ст. 122 КУпАП (Порушення правил проїзду перехресть). Штраф - 425 грн.

- Увага! Питання, як я маю з проспекту Злуки доїхати до лікарні, якщо для мене горить ще червоне, а у додатковій секції уже зелена стрілка і ззаду їдуть автівки, які включили поворот? – поцікавилась тернополянка Ірина Сушко, адресувавши запитання до журналістів. – Я, щоб не порушувати ПДР, маю ж повертати також направо?

На даній ділянці дороги не поміщається три автомобілі, та і по табличці видно, що там тільки дві смуги. Ліва наліво, права - прямо і направо. Що ж робити, цікавиться Ірина Сушко.

Журналісти звернулись за коментарем до начальника патрульної поліції в області Богдана Шевчука. Він прокоментував ситуацію щодо світлофорного об'єкта на проспекті Злуки.

- Сьогодні (12 листопада – прим. авт.) працівниками УПП буде видано припис в ТМР на демонтаж додаткової секції світлофора (зеленої стрілки), - запевнив Богдан Шевчук. -  Натомість, буде встановлено сигнал у вигляді зеленої стрілки у додатковій секції разом з червоним сигналом.

Таким чином, стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів, дозволить рух у зазначеному напрямку при ввімкненому червоному сигналі світлофора з крайньої правої смуги руху (або крайньої лівої смуги руху на дорогах з одностороннім рухом) за умови надання переваги в русі іншим його учасникам, які рухаються з інших напрямків на сигнал світлофора, що дозволяє рух.

- Також повідомляю Вас, що подано пропозиції до органів місцевого самоврядування, відповідно до вимог ст. ст. 6, 9, та 27 ЗУ "Про дорожній рух", щодо покращення організації дорожнього руху в м. Тернополі, - запевнив очільник патрульної поліції. 

Зокрема, на вул. 15 Квітня розробити схему організації дорожнього руху в районі перехрестя вул. 15 Квітня-Злуки-Купчинського та розглянути можливість щодо влаштування додаткової смуги для руху за рахунок зменшення ширини існуючих смуг.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ігор Буда

    давно час провести комплексне обслідування організації дорожного руху у тернополі. З залученням професіоналів. Розробити план внесення змін - і ви, поліцаї, здивуєтесь наскільки простіше буде їздити.
    а для початку зробіть коло головним у всіх місцях. особливо на микулинецькій.
  • Коля

    "Як я маю з проспекту Злуки доїхати до лікарні, якщо для мене горить ще червоне, а у додатковій секції уже зелена стрілка і ззаду їдуть автівки, які включили поворот" - їхати треба так як їдуть тут всі - той хто напрямо притуляється до тих хто їде наліво і дає дорогу тим хто направо:) А. направді все вірно - треба там прибрати стрілку.

    Anonim reply Коля

    Ось тільки правила говорять зовсім про інше
  • Юрій Мітюрьов

    Ще виїзд з вул. Стуса на 15 квітня має таку саму стрілку.

    Коля reply Юрій Мітюрьов

    зі Стуса на 15 квітня там намальована стрілка, тому вона нічого не заставляє робити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up