На пішохідному переході на «Дружбі» водій Nissan збив жінку. Постраждалу забрала швидка

На пішохідному переході на «Дружбі» водій Nissan збив жінку. Постраждалу забрала швидка
  • Три аварії за добу, 6 грудня, зареєстрували працівники поліції на дорогах Тернополя та області. 
  • Днем раніше на Львівщині 28-річний тернополянин скоїв смертельну ДТП.

9-річного пасажира з тілесними ушкодженнями госпіталізували до дитячої лікарні. До медзакладів потрапили й дорослі — жінка-пішохід, яку на переході на вул. Мазепи збив Nissan, та пасажир Volkswagen Jeta, яка зіткнулась з вантажівкою, що виїхала на зустрічну смугу, об’їжджаючи вибоїни на дорозі.  

Три аварії за добу, 6 грудня, зареєстрували працівники поліції на дорогах Тернополя та області. Про це повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

На Чортківщині зіткнулись вантажівка і Volkswagen

— Неподалік села Устечко Чортківського району не розминулися вантажівка та легковий автомобіль, — повідомили у поліції. — Аварія трапилася близько 12:30. За попередньою інформацією, водій автомобіля MAN HSE 19FT, об'їжджаючи вибоїни на дорозі, виїхав на смугу зустрічного руху. Цей маневр спровокував ДТП — вантажівка зіткнулася із Volkswagen Jeta, якою керував житель Франківщини.У результаті удару легкі тілесні ушкодження отримав пасажир іномарки.

Відео дня

З переломами та тілесними ушкодженнями до лікарні бригада екстреної допомоги госпіталізувала жінку, 1958 року народження. Травми тернополянка отримала в результаті аварії. Її на пішохідному переході на вулиці Гетьмана Мазепи збив водій автомобіля Nissan.

Того ж дня о 22:20 до обласної дитячої лікарні звернувся дев'ятирічний хлопчик. Його з тілесними ушкодженнями після автопригоди госпіталізували в травматологічне відділення. Про це на лінію «102» повідомив черговий лікар. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що малолітній був пасажиром в автомобілі Daewoo Lanos. Водій автівки, неподалік села Городище, не впорався з керуванням та з'їхав у кювет.

28-річний тернополянин на бусі скоїв смертельну ДТП

У водіїв відібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Тривають перевірки.

Днем раніше на Львівщині 28-річний тернополянин скоїв смертельну ДТП. Про це повідомляє відділ комунікації головного управління у Львівській області.  

Дорожньо-транспортна пригода сталась 5 грудня близько 15.00 на автодорозі «Львів-Тернопіль» в межах села Словіта Львівського району.

Як попередньо встановили правоохоронці, зіткнулись автомобіль «ЗАЗ Ланос» під керуванням 26-річного мешканця району та мікроавтобус «Рено Мастер», за кермом якого перебував житель Тернополя віком 28 років.

— Внаслідок наїзду водій легковика отримав травми, від яких помер на місці події, — повідомили у поліції Львівщини. — За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Проводиться розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

3. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
 

Читайте також

Водій ледь тримався на ногах: за добу патрульні «впіймали» двох п'яних кермувальників вантажівок

2-4 грудня на Тернопільщині в аваріях травмувались семеро людей, серед них — дитина

На Тернопільщині 17-річний юнак на BMW зухвало порушує ПДР

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up