На Тарнавського триває розширення дороги. Чи є затори та чи може зупинятись громадський транспорт?

На Тарнавського триває розширення дороги. Чи є затори та чи може зупинятись громадський транспорт?
  • На Тарнавського триває розширення проїжджої частини. Там має з'явитися додаткова смуга для проїзду автомобілів.
  • Як наразі відбуваються роботи та чи є проблеми з проїздом вулицею – читайте у матеріалі.

Чимало тернопільських водіїв скаржились, що на вулиці Тарнавського часто стаються затори. У зв'язку з цим на вулиці проводять розширення дороги.

Ремонт та розширення дороги, облаштування нових тротуарів мають виконати на вулиці Тарнавського від Універсаму до перехрестя з вулицею Київською.

Чи є проблеми для громадського транспорту?

Як повідомляли раніше у міськраді – проблем з проїздом громадського транспорту, зокрема тролейбусів, бути не повинно оскільки лінії електропередач перенесуть.

Відео дня

Наразі тролейбуси вільно рухаються вулицею в обидві сторони. Немає проблем і з зупинкою транспорту зі сторони, де проводять розширення дороги. Люди можуть підійти до зупинки.

- Відповідно до рішення виконавчого комітету на вул. Тарнавського, перекриватимуть лише частину дороги, тобто проїзд буде забезпечений в обидві сторони, - пояснює речниця міської ради Мар’яна Зварич. - Також курсуватиме громадський транспорт. У випадку внесення якихось коректив у розклад руху громадського транспорту. Ми повідомимо про це.

Заторів по вулиці через ремонт немає. Водії можуть проїхатись по Тарнавського, хоча іноді буває ускладнений рух.

- У місті є багато проблемних місць, де постійно стаються затори, - каже водій пан Андрій. – Це не лише на Тарнавського. В «годину пік» затори є у багатьох місцях – біля «шостого», на «Живова», Шептицького, Бандери. Автомобілів багато, трафік великий. З цим важко боротися. Треба модернізувати дорожні розв'язки, облаштовувати кільцевий рух у проблемних місцях, бо ця проблема просто так не зникне.

Скільки коштує розширення?

Як пояснив начальник управління ЖКГ міської ради Олег Соколовський – розширення вулиці фінансують з державного бюджету. Якщо коштів не вистачить – дофінансовуватимуть з місцевого. Однак, як розповів пан Олег – коштів, що виділила держава, має вистачити.

Відповідно до договору, всі роботи обійдуться в 23,2 млн гривень, однак кінцеву суму ми дізнаємося лише після закінчення робіт.

Наразі ремонт триває. Для того щоб розширити дорогу довелося зрізати дерева. У міськраді обіцяють, що зелені насадження відновлять. Як розповів головний інженер відділу технагляду міськради, вздовж дороги висадять акацію та червоний дуб.

Вдовж дороги лежать старі стовпи. Робітники підготували місце для асфальтування. Також мають облаштувати і нові тротуари. На старих тротуарах було чимало ям. В деяких місцях був зношений асфальт.

А як вважаєте ви, чи допоможе розширення дороги зменшити затори? Де у місті є проблеми з заторами? Пишіть у коментарях!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віктор Царик

    Все буде норм, транспортну мережу постійно вдосконалюють.
  • Yaroslav Kosar

    Думаю що ні, бо будуть паркувати автівки на крайній смузі руху , таке як майже по всьому місту робиться!

    Наталя Гурська reply Yaroslav Kosar

    Yaroslav Kosar і це теж не погано
  • Sergii Sychov

    Не допоможе. Більша кількість авто буде направлятись на вузькі вулиці центральної частини міста. Розвивайте громадський транспорт, а не робіть "автобами" в місті... (((

    Sergii Sychov reply Sergii Sychov

    Юра Дробиняк можна а як? (наприклад в Лондоні в'їзд в центр міста платний). В Нью-Йорку в манхетені не реально знайти парковку(і тому думають чи на машині або метро

    Юра Дробиняк reply Sergii Sychov

    Sergii Sychov Можна центральну частину зробити тільки для гром. тр.

    Ihor Bobak reply Sergii Sychov

    Sergii Sychov це вже незвортньо
  • Роман

    "Щось в лісі здохло"!

    Юрій К reply Роман

    На вибори гроші списали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up