На Тернопільщині відновили другий за довжиною шляхопровід в області

На Тернопільщині відновили другий за довжиною шляхопровід в області

Основні роботи вже завершили, але підрядники ще продовжують працювати під шляхопроводом. 

На Тернопільщині біля села Великий Глибочок на дорозі Р-41 відновили другий за довжиною шляхопровід в області. Про це інформує Центр транспортних стратегій.

Відомо, що новий асфальтобетон вже нанесли дорожню розмітку, а також перевірили якість та надійність відремонтованої споруди. 

— За допомогою спеціальних датчиків вони визначили реакцію шляхопроводу на статичне та динамічне навантаження від 4 вантажівок. За результатами досліджень шляхопровід відкрили для руху транспорту, — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Основні роботи вже завершили, але підрядники ще продовжують працювати під шляхопроводом. 

109-метровий шляхопровід через залізницю є складовою єдиної державної дороги в об’їзд обласного центру Р-41 Обхід Тернополя. Він був збудований 1980 року і за десятиліття став обмежено придатним для експлуатації.

Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, а відповідно навантаження на шляхопровід. Через загрозу руйнування споруди на стратегічній дорозі та ймовірність паралічу і автомобільного, і залізничного руху, Уряд спрямував гроші на його невідкладний ремонт.

Джерелом фінансування став залишок виділених у 2022 році Європейським інвестиційним банком коштів.

Нагадаємо, у суботу, 23 грудня, у Теребовлі відкрили для пішоходів реконструйований міст через річку Гнізна, який сполучає стару частину міста з центром.

 

Читайте також:

Тимчасовий міст через річку Гнізна: комунальники показали відео робіт

Міст між Тернопільщиною та Хмельниччиною перекрили до 10 грудня — де можливий об'їзд

На якому етапі ремонт на трасі Обхід Тернополя біля «Подолян»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up