За перевищення норми вантажу водій заплатить 17 тисяч штрафу

За перевищення норми вантажу водій заплатить 17 тисяч штрафу
  • Водій вантажівки Sсania, рухаючись трасою в межах Тернопільської області, порушив вагову норму. Керманич, як вказує «Укртрансбезпека», намагався приховати порушення, однак про нього дізналися.
  • Як відповідатиме порушник і які штрафи за порушення габаритно-вагових норм діють в Україні?

 

1-го травня WIM-система на одній з доріг Тернопільської області зафіксувала перевищення загальної маси ТЗ на 10,6%: 29 тонн при дозволеній максимальній фактичній масі 26 тонн, – розповідають в «Укртрансбезпека».

Водій, перетинаючи WIM, закрив номерний знак, аби приховати порушення. Але працівники Державної служби України з безпеки на транспорті все одно вичислили його. Дані про вантажівку передали до поліції. Тепер перевізник  повинен сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень за порушення вагових норм. Крім цього, за порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків ТЗ на водія чекає ще одна відповідальність, яку визначать правоохоронці.

Відео дня

В «Укртрансбезпеці» зазначають, що зараз в Україні діють такі штрафи за порушення габаритно-вагових норм:

  • від 5 % до 10 % – 8 500 грн;
  • від 10 % до 20 % – 17 000 грн;
  • від 20% до 30 % – 34 000 грн;
  • понад 30% від встановленої норми – 51 000 грн.

«Укртрансбезпека» закликає перевізників дотримуватися встановлених габаритно-вагових норм та добросовісно вести свою господарську діяльність. Це дозволить зберегти дорожню інфраструктуру та уникнути непередбачених видатків.

До слова, раніше «20 хвилин» повідомляли, що на автодорозі М-19 Доманове-Тереблече, неподалік села Воля, що на Тернопільщині, перевернулась вантажівка. Також розповідали, що Служба відновлення проводить ямковий ремонт державних автошляхів області.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up