«Настя дуже важка – помоліться за неї»: дівчинка після ДТП у реанімації на ШВЛ, її братик – в хірургії

«Настя дуже важка – помоліться за неї»: дівчинка після ДТП у реанімації на ШВЛ, її братик – в хірургії
  • 11-річна Настя у реанімації, вона на апараті штучної вентиляції легенів. Її брат Сашко в хірургії. Стан малого задовільний.  
  • Мама, яка перебувала за кермом, теж травмувалась. Однак, жінка відмовилась від госпіталізації і перебуває біля дітей.
  • Люди у коментарях просять молитви за дівчинку та нарікають, що дорогу зробили, а розмітки і освітлення немає.

Стан 11-річної Насті вкрай важкий – у неї політравма. Її 9-річний братик Саша – в хірургії. У хлопчика серйозний перелом ноги і закрито черепно-мозкова травма. Його стан медики оцінюють як задовільний.

  • Стан дівчинки дуже важкий, вона перебуває на апараті штучної вентиляції легенів, стан її брата дещо кращий – він у хірургії, - повідомила медичний директор КНП “Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня” Алла Філюк. І на запитання журналістів, чи потребують діти якихось медикаментів, чи, може, потрібні донори, відповіла, - діти всім забезпечені.

Жодних прогнозів щодо стану дівчинки, яка постраждала в ДТП 22 листопада, медики не дають. Запевняють, що роблять все можливе, аби врятувати їй життя – і це зараз головне.

А в коментарях та соцмережах знайомі родини просять молитви за дівчинку.

Відео дня

Водійка в лікарні з дітьми

Нагадаємо, аварія, в якій серйозно травмувались двоє дітей, трапилась 22 листопада, близько 15.00. На автодорозі М-19, неподалік повороту на село Мишковичі Тернопільського району, перекинувся автомобіль PEUGEOT 308. На місце аварії виїжджала слідчо-оперативна група.

За попередньою інформацією, водійка транспортного засобу не впоралася з керуванням, зачепила колесами узбіччя і як результат - злетіла з дороги, а транспорт перекинувся. На момент нещастя в салоні були діти. Брат з сестрою отримали важкі травми, оскільки жоден не був ні в кріслі, ні в бустері. Мама від госпіталізації відмовилася. Жінка перебуває у лікарні поруч з дітьми.

Як вдалося нам дізнатись, Насті 3 жовтня виповнилось 11. Її братик Сашко 27 жовтня відсвяткував свій день народження – йому виповнилось 9. Мамі дітей, яка була того дня за кермом і теж травмувалась, але від госпіталізації відмовилась, 38 років. Чи давно жінка за кермом і куди їхала з дітьми – поки невідомо. Грунтовних свідчень щодо подій, які передували аварії, поліція у неї ще не брала, адже жінка весь час біля дітей. Родина  проживає у Тернополі, на Новому світі.

Дорога нова, але не видно, куди їхати

Аварія трапилась на щойно відремонтованій дорозі. Там «чотирирядка», асфальтне покриття ідеальне. Читачі у коментарях нарікають, що ремонт асфальту провели, а дорожню розмітку не нанесли. І коли темніє чи туман, абсолютно не видно, куди їхати.

За коментарем щодо стану покриття і розмітки ми звернулись до Служби автодоріг у Тернопільській області. Щойно нам нададуть коментар – опублікуємо його.  

Також у соцмережах пишуть, що жінка обганяла фуру, саме тому її авто занесло. У поліції поки не коментують цю інформацію.

  • Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, - повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління нацполіції в області Богдан Шуляр.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (390)
  • Анастасія Миронюк

    Мама Настя'увт
  • Игорь Шестак

    Обгон и пьянка - зло и преступление! Все равно обгоняют и бухие ездят! А, потом молятся и рыдают!

    Sergey Sergey reply Игорь Шестак

    тут винуваты дорожники, які не завершили ремонт:
    1) відсутня будь-яка розмітка
    2) перепад по висоті між проїздною частиною та обочиною більше 20 см
  • Діана Розбіцька

    Допоможи Боже цій дитинці виздоровіти. Все в твоїх руках.
  • Наталія Железняк

    Пресв'ятая діва марія  незалишай  настю  допоможи їй  щоб  одужала  дитина
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up