Навіщо витрачають гроші, закатуючи їх в ями і калюжі

Навіщо витрачають гроші, закатуючи їх в ями і калюжі
  • Ями засипають навіть там, де цьогоріч планують капремонт дороги.
  • Якщо температура повітря в районі «нуля» – ямковий ремонт проводять холодним асфальтобетоном. Якщо сприятливі погодні умови і середньодобова температура не менше 10+, ями закатують гарячим асфальтобетоном.

Світова дорожня практика поступово відмовляється від поняття «ямковий ремонт», використовуючи поточні ремонтні роботи. Однак, таке може собі дозволити далеко не кожна країна. Україна, на жаль, одна з тих, котра змушена використовувати ямковий ремонт, аби зберегти вже існуючу мережу доріг, каже начальник служби автодоріг в Тернопільській області Богдан Юлик.

Чому є потреба засипати асфальт та щебінь у калюжі та про тонкощі ремонту доріг ранньою весною розповів Богдан Юлик.

- Чому зазвичай після зими асфальт сходить разом зі снігом і дороги вкриваються ямами?

Відео дня

- Масштабне будівництво доріг в області проходило ще в 80-х роках минулого століття. Тому логічним є утворення ямковості після зимового періоду.

- Навіщо витрачати кошти на ямковий ремонт?

- Мета аварійного ремонту – забезпечити безперешкодний проїзд транспорту дорогами області. На жаль, аварійний ремонт не передбачає гарантійного терміну. І є тимчасовим.

- Чому не відремонтувати капітально всі дороги один раз? Замість цього витрачають шалені кошти на так званий яковий ремонт. І чи є скарги на стан доріг, які капітально відремонтували минулоріч?

- Щоб забезпечити повне оновлення доріг в області, потрібні десятки мільярдів гривень. Таких коштів, звісно, немає. Капітально відремонтовані минулого року дороги перезимували. В межах гарантійного терміну вони експлуатуються. Наразі жодних проблем немає. І недоліків на них не виявили.

- Якою є технологія проведення аварійного ремонту?

- Якщо є значне пониження температури – проводять різними сипучими матеріалами. Якщо температура повітря в районі «нуля» – проводять холодним асфальтобетоном. Якщо сприятливі погодні умови і середньодобова температура не менше 10+, ями закатають гарячим асфальтобетоном.

- Ямковий ремонт на дорогах, які потім повністю полагодять капітально – це ж марнування коштів?

- Ті дороги, які цьогоріч капітально відремонтують – а це Тернопіль-Хмельницький, Тернопіль-Кременець і обхід Тернополя – до моменту проведення капремонту, які планують розпочинати наприкінці квітня-початку травня, ями закатають тимчасово. Для забезпечення безпеки дорожнього руху. А потім вже розпочнеться капремонт.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up