Обдерті знаки за кущами та німі монітори за мільйони

Обдерті знаки за кущами та німі монітори за мільйони
  • Читачі продовжують надсилати до редакції інформацію та фото дорожніх знаків, які розташовані з порушеннями або вже давно потребують реставрації і впорядкування.
  • Чи замінять обдерті таблиці і коли увімкнуть електрику на моніторах – у коментарях міськради та Службі автодоріг. 

Без слів… Видимість інформаційної таблиці – нуль. Одні – обдерті, інших за кущами не розгледиш. Так коротко охарактеризував дорожні знаки, фото яких надіслав до редакції, читач Ігор.

Нагадаємо, після виходу матеріалу «Ми перевірили: зі знаками ще не біда, але проблема є. А це наша безпека», читачі продовжують надсилати фото та інформацію, де у місті та передмісті Тернополя розміщені дорожні знаки з порушеннями, або ті, які давно потребують реставрації чи заміни.

Відео дня
  • Заправка ОККО, навпроти цвинтаря, як їхати в бік «Ватри», - прокоментував читач Ігор. – На другому фото – «Ватрівський клєвер» в сторну Гаївського мосту.

Щодо цих інформаційних таблиць, то, на жаль, цього року їхня заміна не передбачена, запевнила речниця міськради Мар’яна Зварич.

- Можливість оновлення цих об’єктів розглядатимуть на наступний рік, - каже Мар’яна Зварич.

Олег Дерій повідомив редакцію про знаки на кільці – виїзді з Тернополя в напрямку Збаража.  

  • Там жах зі знаками на кільці, - каже читач. - Вже не говорю про монітори мільйонні, які від Нового року не працюють. Як і освітлення.  А за це відповідає Служба автодоріг.

Коментарі

Олег ВІТИК, начальник відділу технагляду міськради:

- Близько 2 млн грн. виділили цього року з міського бюджету для нанесення дорожньої розмітки, дещо менше – на знаки, турнікети і освітлення. Ще понад 1 млн грн. на проектно-кошторисну документацію цих об’єктів. А ще близько мільйону – на облаштування так званих «лежачих поліцейських». Досить суттєва цифра для нашого бюджету, адже, ми самі розуміємо, є більш нагальні витрати, в т.ч. і належний стан доріг.

На заміну та реставрацію дорожніх знаків витратили цього річ близько 500 тис. грн. Щоб впорядкувати всі, потрібна сума вп’ятеро більша. Якби щороку нам виділяли хоча б такі суми – теоретично можна було б за 3 роки замінити всі – на нові та сучасні. Але ж чимало йде на знаки у нових мікрорайонах. Тим паче, знаки, як і все навколо, мають здатність зношуватись і «старіти». Проте пріоритет в заміні дорожніх знаків у місцях, де велика концентрація людей. Тобто, школи, садки, будинки культури тощо.

Юрій ІВАНИЦЯ, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області:

- В даний час рахунки САД заблоковані. Служба має заборгованість перед підприємством, котре обслуговує систему освітлення та моніторів на транспортній розв’язці при виїзді з м. Тернопіль на м. Збараж. Підрядник ж, у свою чергу, не має змоги оплатити за послугу електропостачання.

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області неодноразово зверталася до ТОВ "Тернопільелектропостач" проханням піти назустріч, адже йде мова про безпеку дорожнього руху, та прийняти гарантійний лист Служби автомобільних доріг про оплату. На жаль, ТОВ "Тернопільелектропостач" проігнорувало наше прохання. Система освітлення та монітори справні, вони будуть увімкнені тоді, коли САД зможе погасити заборгованість.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Петро

    Чому стільки грошей на проектно-кошторисної документацію. Цих "проектів" певно ніхто й не бачив. Знак треба просто взяти і замінити, без всієї володіти "дозвільно-відкатної". Нехай ці всі "документи" і бухгалтерію всіх цих кантор зроблять відкритими для громадськості, от тоді і все буде зрозуміло. І бюджету буде хватати на все!
  • sad

    Іваниця, Ходаковський, Юлик - здали асфальтобетоний завод (той що в Деренівці) самі собі в оренду, про що можна говорити з тими працівниками Служби автомобільних доріг. Усі про це знають, але ніхто нічого не робить !!!!
  • Денис Хілініч

    розігнати ті дві контори, все одно нічого не роблять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up