Обдерті знаки за кущами та німі монітори за мільйони

Обдерті знаки за кущами та німі монітори за мільйони
  • Читачі продовжують надсилати до редакції інформацію та фото дорожніх знаків, які розташовані з порушеннями або вже давно потребують реставрації і впорядкування.
  • Чи замінять обдерті таблиці і коли увімкнуть електрику на моніторах – у коментарях міськради та Службі автодоріг. 

Без слів… Видимість інформаційної таблиці – нуль. Одні – обдерті, інших за кущами не розгледиш. Так коротко охарактеризував дорожні знаки, фото яких надіслав до редакції, читач Ігор.

Нагадаємо, після виходу матеріалу «Ми перевірили: зі знаками ще не біда, але проблема є. А це наша безпека», читачі продовжують надсилати фото та інформацію, де у місті та передмісті Тернополя розміщені дорожні знаки з порушеннями, або ті, які давно потребують реставрації чи заміни.

Відео дня
  • Заправка ОККО, навпроти цвинтаря, як їхати в бік «Ватри», - прокоментував читач Ігор. – На другому фото – «Ватрівський клєвер» в сторну Гаївського мосту.

Щодо цих інформаційних таблиць, то, на жаль, цього року їхня заміна не передбачена, запевнила речниця міськради Мар’яна Зварич.

- Можливість оновлення цих об’єктів розглядатимуть на наступний рік, - каже Мар’яна Зварич.

Олег Дерій повідомив редакцію про знаки на кільці – виїзді з Тернополя в напрямку Збаража.  

  • Там жах зі знаками на кільці, - каже читач. - Вже не говорю про монітори мільйонні, які від Нового року не працюють. Як і освітлення.  А за це відповідає Служба автодоріг.

Коментарі

Олег ВІТИК, начальник відділу технагляду міськради:

- Близько 2 млн грн. виділили цього року з міського бюджету для нанесення дорожньої розмітки, дещо менше – на знаки, турнікети і освітлення. Ще понад 1 млн грн. на проектно-кошторисну документацію цих об’єктів. А ще близько мільйону – на облаштування так званих «лежачих поліцейських». Досить суттєва цифра для нашого бюджету, адже, ми самі розуміємо, є більш нагальні витрати, в т.ч. і належний стан доріг.

На заміну та реставрацію дорожніх знаків витратили цього річ близько 500 тис. грн. Щоб впорядкувати всі, потрібна сума вп’ятеро більша. Якби щороку нам виділяли хоча б такі суми – теоретично можна було б за 3 роки замінити всі – на нові та сучасні. Але ж чимало йде на знаки у нових мікрорайонах. Тим паче, знаки, як і все навколо, мають здатність зношуватись і «старіти». Проте пріоритет в заміні дорожніх знаків у місцях, де велика концентрація людей. Тобто, школи, садки, будинки культури тощо.

Юрій ІВАНИЦЯ, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області:

- В даний час рахунки САД заблоковані. Служба має заборгованість перед підприємством, котре обслуговує систему освітлення та моніторів на транспортній розв’язці при виїзді з м. Тернопіль на м. Збараж. Підрядник ж, у свою чергу, не має змоги оплатити за послугу електропостачання.

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області неодноразово зверталася до ТОВ "Тернопільелектропостач" проханням піти назустріч, адже йде мова про безпеку дорожнього руху, та прийняти гарантійний лист Служби автомобільних доріг про оплату. На жаль, ТОВ "Тернопільелектропостач" проігнорувало наше прохання. Система освітлення та монітори справні, вони будуть увімкнені тоді, коли САД зможе погасити заборгованість.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Петро

    Чому стільки грошей на проектно-кошторисної документацію. Цих "проектів" певно ніхто й не бачив. Знак треба просто взяти і замінити, без всієї володіти "дозвільно-відкатної". Нехай ці всі "документи" і бухгалтерію всіх цих кантор зроблять відкритими для громадськості, от тоді і все буде зрозуміло. І бюджету буде хватати на все!
  • sad

    Іваниця, Ходаковський, Юлик - здали асфальтобетоний завод (той що в Деренівці) самі собі в оренду, про що можна говорити з тими працівниками Служби автомобільних доріг. Усі про це знають, але ніхто нічого не робить !!!!
  • Денис Хілініч

    розігнати ті дві контори, все одно нічого не роблять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up