Отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків спростили — МВС

Отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків спростили — МВС

Посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення. Ця опція є актуальною в умовах війни росії проти України. Громадяни, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через Дію або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни

Спрощено отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків, повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драпʼятий.

Він прокоментував прийняття Кабінетом Міністрів 8 серпня постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо автоматичного здійснення перевірок відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами, оформлення, видачі посвідчень водія, реєстраційних документів і номерних знаків на транспортні засоби, а також способу їх отримання».

— Також після набрання чинності постановою, яка 8 серпня прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України, посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення, — повідомив Богдан Драпʼятий.  — Ця опція є особливо актуальною в умовах повномасштабної війни росії проти України, коли громадяни нашої держави, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через Дію або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни.

Відео дня

Постановою визначено особливості електронної інформаційної взаємодії МВС України з іншими суб’єктами для автоматизації процесу перевірки відомостей, необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС. Це питання є важливим, зокрема, з огляду на комплексну підготовку до повноцінного впровадження послуги реєстрації автомобіля онлайн (вересень 2023 року).

Посвідчення водія, нагадаємо, можна обміняти через застосунок Дія або ЕКВ і в межах України, отримати поштовим звʼязком. За неповний рік цією опцією скористалися більше 25 000 осіб.

 

Читайте також: 

Як замовити номерні знаки та подати заяву про реєстрацію чи перереєстрацію авто онлайн: алгоритм дій

Як переоформити свій транспортний засіб? Зробили покрокову інструкцію

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up