Подробиці ДТП на Руській: «швидка» їхала до призовника, який випав з 5-го поверху

Подробиці ДТП на Руській: «швидка» їхала до призовника, який випав з 5-го поверху
  • В аварії отримали травми троє медичних працівників та водій «швидкої», а також водій іномарки.
  • Хто кого не пропустив – з’ясовуватиме слідство за результатами проведеної експертизи.
  • Вже відомо, що «швидка» їхала на виклик до військкомату, де, тікаючи, з п’ятого поверху випав призовник. 

Аварія, в якій травмувались п’ятеро людей, трапилась на вул. Руській 14 травня близько 6 ранку – «Мерседес» зіткнувся зі «швидкою».

- "Швидка" їхала в бік "Дружби", перехрестя минала на червоний сигнал світлофора, - повідомила очільник прес-служби управління патрульної поліції м. Тернополя Оксана Смільська. – «Мерседес» не надав перевагу в русі. Відбулось зіткнення. На місце події очевидці викликали «швидку» і поліцію. Патрульні згодом – слідчо-оперативну групу.
За нашою інформацією, в аварії потерпіло п’ятеро людей. Серед них - й троє медпрацівників.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗИМ у Тернополі на Automoto.ua.

- За попередніми даними, обоє водіїв були тверезими, - каже Оксана Смільська. 
Очевидці ДТП кажуть, що "швидка" їхала без сирени. Медики стверджують, що звуковий сигнал був увімкненим. 

Відео дня

- Я живу зовсім поруч, в цей час вже прокинулась, - розповіла тернополянка Тетяна, яка проживає на вул. Руській, 16. – Якоїсь миті чую – звук сильного удару і сигналить машина. Ніби заклинило клаксон. Сирени «швидкої» не чула.

Клаксон в «Мерседесі» могло й справді заклинити, адже від удару вистрелили подушки безпеки.

Тернополяни активно обговорюють аварію у соцмережах та коментують на сайті 20minut.ua. Висувають власні версії щодо винуватця події.

- Ситуація неоднозначна, - пише Микола Стадницький. - Я розумію, що «швидка» має перевагу в русі, але водій «Мерседеса» не міг її фізично бачити, бо будинки заважають. Та й їхав впевнено на дозволений сигнал світлофора. «Швидка» на тому перехресті завжди обережно проїжджає.

Ігор Чванків нагадує усім, що спецсигнал та проблискові маяки червоного кольору дають право першочергового проїзду.

  • «Швидка» має перевагу - це однозначно, - пише Василь Михайлюк. – Друге: водій «Мерседесу» при виїзді на перехрестя не подивився ліворуч, інакше «швидку» він би побачив. Видимість там добра

Тернопільський юрист і водій з чималим стажем Олена Степанова більше переконана у винуватості водія іномарки.

  • Водій «Мерседесу» таки винен, - пише Олена Степанова – У пункті 3.2 Правил дорожнього руху чітко йдеться: «У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом, водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов'язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу і супроводжуваних ним транспортних засобів.

Як вдалось нам з’ясувати, «швидка» їхала на виклик до військкомату, де призовник, намагаючись утекти, випав з 5 поверху. Інформацію підтвердили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. 

  • «Швидка» їхала вул. Руською з увімкненими маячками синього кольору, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Це підтверджує й відео з камер відеоспостереження. Зі слів водія «швидкої» та медперсоналу, у їхньому авто був увімкнений звуковий сигнал.

Водій «Мерседесу» стверджує, що звуку не чув і не мав змоги бачити «швидку», бо їхав досить швидко.

  • А аварії травмувались водій і троє медпрацівників зі «швидкої» та водій іномарки, - каже Сергій Крета. – Стан усіх задовільний. Після надання допомоги трьох потерпілих відпустили додому. У лікарні залишається один медик і водій іномарки. У них травми середньої важкості.

За фактом ДТП вже порушили кримінальне провадження, повідомили у поліції. Хто порушив правила і став винуватцем ДТП – визначатимуть слідчі за результатами експертизи.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Петро Білецький

    100% водій мерса неправий. Читайте правила. Треба все одно дивитись по сторонах

    David Starr reply Петро Білецький

    Те ж саме можна сказати про водія швидкої.
  • Yra Salii

    Але в чому винен водій мерса?

    В тому що водій швидкої забув при швидкості 100 по місту,що він везе людей з собою людей а не худобу!!!

    Правила дор. руху треба поважати  коли їдеш через перехрестя на червоне світло без серени та мигалок, а не нехтувати ними!!!!

    Водій швидкої винен 100% !!!

    Через його байдужість могли загинути люди!!!!

    Сергій reply Yra Salii

    Водій «Мерседесу» стверджує, що звуку не чув і не мав змоги бачити «швидку», бо їхав досить швидко.

    Ось в цьому і винен.
  • Сергій

    Шановні, дивіться уважно відео,  зменшіть швидкість промотки хоча б в 2 рази і побачите увімкнені маячки (непишіть ахінеї, не будьте диванними експертами, які навіть мигалок небачуть на відео), на рахунок сирен, то можливо і були не увімкненими. Не захищаю нікого, але на мою думку винні обоє водіїв,  тому що є пункт ПДР 2.3б, а хто більше  визначить слідство.
  • Роман Крих

    А що в 6 ранку робив призовник в воєнкоматі?

    Сергій reply Роман Крих

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up