Партнер рубрики Події

У Тернополі призовник випав з п’ятого поверху військкомату

У Тернополі призовник випав з п’ятого поверху військкомату

Молодий чоловік випав з п’ятого поверху військкомату у Тернополі у неділю, 14 травня, близько 6-ї години.

З обласного військкомату намагався втекти військовослужбовець строкової служби - це одна з версій, яку опрацьовують слідчі ГУНП в Тернопільській області.

25-річний молодик вискочив з вікна п'ятого поверху. Покинути збірний пункт облвійськкомату планував по кондиціонерах.

Проте не втримався і впав на дашок, розміщений на висоті другого поверху. В результаті - тернополянин отримав важкі травми. Його бригада швидкої доправила до лікарні.

Відео дня

За словами працівників обласного військового комісаріату, потерпілому 25 років, але він до цього часу жодного разу не з'являвся на виклики до військкомату. Його туди привели військові у супроводі правоохоронців і він все-таки пройшов медкомісію. Відповідно до усіх перевірок, тернополянина визнали придатним до служби.

Відправки чоловік очікував в казармі обласного збірного пункту з іншими призовниками.

Намагаючись вранці, 14 травня, самовільно, без дозволу командування і поважних причин залишити межі розташування обласного збірного пункту Тернопільського облвійськкомату, строковик випав з п’ятого поверху будівлі. Травмованого хлопця побачив інший солдат. Він і викликав швидку.

Слідчо-оперативна група, яка виїжджала на місце нещасного випадку, оглянула територію. На підвіконнику та кондиціонерах виявили сліди взуття. Тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара призначив службове розслідування.

Наразі тернополянин перебуває у реанімаційному відділенні лікарні. У нього політравми, відкрита черепно-мозкова травма, забійні рани обличчя, переломи рук та стегна. У потерпілого взяли кров для проведення токсикологічної експертизи.

Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство.

За попередньою інформацією швидка, яка потрапила у ДТП, їхала на цей виклик.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Олег Кубіцький

    Мобілізація під час збройного конфлікту , однією зі сторін конфлікту вважається військовим злочином!

    Igorko 123 reply Олег Кубіцький

    Ви проснулись тіки що? Яка мобілізація? Її вже рік не проводили. А відслужити срочку кожному пацану треба.
  • Пустило

    Дай бог тому хлопаці вижити.
  • Анонім

    В усій цій темній історії є дуже багато питань і порушень прав людини . Ще хто знає як він проходив медкомісію . Якщо його притягнули силою до військомату , то так само могли примусово провести медкомісію ,що згідно конституції,а точніше  Ст28 вже є порушення . "Кожен має право на повагу до його гідності . Ніхто не може бути підданий катуванню,жорсткому ,нелюдському або такому ,що принижує його гідність ,поводженню чи покаранню . ЖОДНА ЛЮДИНА БЕЗ ЇЇ ВІЛЬНОЇ ЗГОДИ НЕ МОЖЕ БУТИ ПІДДАНА МЕДИЧНИМ ,НАУКОВИМ ЧИ ІНШИМ ДОСЛІДАМ".  Тепер виникає питання чому цьому призовнику не дали оскаржити рішення ВЛК? і чи ознайомили його з його правами під час проходження ВЛК . Хто дав право примусово утримувати в якомусь приміщенні цього та інших призовників ? На мою думку тільки суд має право позбавляти волі ,а не якісь воєнкоми . А тепер хай воєнкоми докажуть , що те що він впав це було ухиляння від служби . Я б це назвав доведення до самогубства  . А чому поліція не розглядає версію доведення до самогубства . Хто його знає що у цього призовника з психікою . Ця ж ВЛК ,як провіряє - скарги відсутні значить придатний ,а що таке тести, які визначають   стан психіки  людини так там вже давно забули . Тепер виникає питання до воєнкомів і поліції ,якщо цей призовник жодного дня не зявлявся у військомат ,то на нього мали завести кримінальну справу при, котрій ним мали займатися слідство ,а не воєнкоми . Якщо на призовника відкрита кримінальна справа то призовник на час слідства знімається з військового обліку . То ,що написано ,що призовника можуть доставляти у військомат примусово , то це не означає ,що у військоматі з цим призовником можна робити ,що хочеш . В першу чергу призовник має право відмовитися від проходження медкомісії оскільки військомат це не є медична установа ,а лікарі ВЛК це заінтересовані особи на виконання плану . Якщо ж силою не дають вийти з військомату значить викликається патруль поліції і пишеться заява ,що Вас примусово утримують і порушують  Ваші права . Шкода ,що часи змінились ,а старі совдеповські звички лишились . Рахуйте  ,що цей молодий хлопака тепер інвалід . І ось питається кому ті воєнкоми добре зробили . Самі набрали собі проблем на свою ж....... . Це ж зрозуміло ,який вояка буде з цього призовника якщо він ігнорував всі повістки . Треба троха думати ,а не план перевиконувати такими жорсткими методами .

    Igorko 123 reply Анонім

    А хто ж твою дупу буде захищати, умнік? Бабуся? В країні бойові дії відбуваються, якщо не в курсі. Тим більше срочніків в АТО не відправляють, тіки контрактників.

    Анонім reply Igorko 123

    За мою дупу не переживай краще за своєю дупою слідкуй . Юридично зараз АТО в котрій мають приймати участь СБУ ,поліція та інші структури МВС ,а якщо бойові дії ,то обовязок президента оголосити війсковий стан , перевести все виробництво на війскові рейки ну і далі по протоколу це щоб ти був в курсі. Це у нас президент напевно не в курсах ,що у нас не АТО ,а реально війна   . Що то за АТО де бойовики розтріліють військових з 120 калібру як в тирі . Щодо срочників то це ще велике питання як їх в військоматі оглядають ,а потім дивуємося ,а як так ,що у людей стаються інфаркти ,онкологія ,туберкульоз ,гепатити . Щось ніхто не поніс відповідальності з ВЛК за смерть срочника в тернопільській  військовій частині . Про патріотизм будеш комусь іншому розказувати .Цю війну вже давно можна було закінчити  законодовчим шляхом ,або високоточною зброєю , а не методами 1941 року .

    Igorko 123 reply Анонім

    Брєд сивої кобили, тобто відповідь типового галицького ватніка, за твоєю риторикою - юридично ти дезертир і ухилянт ( по 20 років вам би впаяв з конфіскацією),а фактично сцикло, і кожне сцикло я б позбавляв громадянства (стосується чоловіків), не хочеш захищати Батьківщину - позбавлення громадянства.

    Анонім reply Igorko 123

    Про Бред будеш Порошенкові розказувати .Юридично ,що зараз відбувається я тобі все розписав як є .Якщо до тебе не доходить ,то напишу ще раз  . Згідно Конституції України в разі військового вторгнення на територію України обовязок президента введення військового стану ,переведення економіки і підприємства на військові рейки ну і далі за протоколом. Нех..... тут ярлики вішати  .Ухилянт чи дезертир в першу чергу це той хто під час мобілізації звалив  до Польші чи ще кудась , а я не тікав ,а чесно працював на оборонку це так тобі для довідки . Якщо б у нас були порядні люди у військоматі ,котрі чесно відстоють сторону медицини ,а не виконують вказівку воєнкомів типу із непридатних робити придатних при цьому грубо порушуючи всі протоколи медичного огляду ,то і відношення було б інше. 20 років з конфіскацією треба давати корупціонерам ,котрих зараз наша влада відпускає під заставу в тому числі і продажних воєнкомів котрі за бакси відмазували під час мобілізації синочкив  крутеликів , чинуш  .Щось за 3 роки ще жодного корупцонера не посадили і не відправили окопи рити на передовій . Знаєш із таким військовим командуванням яке 3 роки назад як тільки все це починалося ,коли була можливість нищити цілі колони окупантів, то всі ці "командири" казали спостерігайте ,а потім доспостерігалися ,що всі ці колоборанти і москалі розтрілювали ЗСУ як в тирі  .І зараз відбувається то саме .А якщо котли згадати ,коли в Києві відбувався парад ,а в цей час москалі і колоборанти розтрілювали ЗСУ ,то кому такий парад був потрібний ,і яка його ціна була . Україна на окуповані території  воду ,газ ,світло качає, а ті ує....и ніх... не плотять , а за рахунок цього колоборанти ремонтують техніку, освітлюються вулиці для окупантів , то получається ми ще і підтримуємо окупантів .Ще раз кажу ,що за 3 роки ніх... не зроблено в плані обхідних шляхів підведення води ,газу ,світла до тих районів, котрі зараз завязані комунікаціями через окуповані території ,якщо б це зробили то всі ці сепари вже зброю зложили дуже скоро . Чому по нинішній день не знищені великі залізничні вузли типу в Дебальцево ,а тепер там возять зброю окупанти? Де закон про окуповані території Донецької і Луганської області?Де закон переведення економіки і підприємств на військові рейки ?

    Де закон про трудову повинність? І ще купа стратегічних питань . Ще раз кажу ,що зараз 21 століття тобто часи передових технологій, котрі дають можливіть виготовляти високоточну зброю котра дозволяє зменьшити людський ресурс в рази для ведення ефективних бойових дій і мінімізувати нинішні втрати на фронті . А у нас зараз привикли користуватися методикою 1941 року .

    Anonymous reply Igorko 123

    він би свою маму хоча б захистив

    Igorko 123 reply Anonymous

    Знав б яких галицьких ватніків захищав, не пішов б в ато.
  • Мокрій Юрій

    шановні коментатори ,якщо ви не вкурсі що насправді було то не ворто писати хуйню!

    Анонім reply Мокрій Юрій

    Так ,якщо Ви в курсах ,то напишіть ,як було
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up