На Тернопільщині протестувальники перекрили дорогу державного значення через її жахливий стан

На Тернопільщині протестувальники перекрили дорогу державного значення через її жахливий стан
  • На акцію протесту 29 липня вийшли жителі Скалатської ОТГ, що на Тернопільщині. Вони перекрили дорогу Тернопіль-Скалат-Жванець.
  • Люди кажуть, що дорогою неможливо проїхати ні машиною, ні автобусом. Міська влада зробити нічого не може, бо дороги державного значення обслуговує обласна служба автодоріг.

Про перекриття руху на дорозі Тернопіль-Скалат-Жванець, поблизу села Колоївка та міста Скалат, інформують у прес-службі ГУНП в Тернопільській області. 

- Люди рухаються по пошкодженних ділянках доріг і вимагають, аби на місце прибули представники органів місцевого самоврядування та служби автомобільних доріг, - йдеться в повідомленні. - Причиною такого вчинку став неналежний стан доріг. Люди просять звернути увагу представників служб та здійснити ремонт дороги.

Як дізнались журналісти "20 хвилин", на місці вже перебувають представники Підволочиської райдержадміністрації та Скалатської ОТГ. 

Відео дня

- Дорогу перекрили між Скалатом та Колоївкою, - каже секретар Скалатської міської ради Софія Магмет. - Там дуже погана дорога, такої, напевно, немає у всій області. Там їдуть з кар'єру великогабаритні автомобілі, які руйнують дорогу. Там неможливо переїхати ні легковим автомобілем, ні автобусом. Ми кожного тижня ми висилали листи, щоб нам відремонтували дорогу, реакції немає. Тому люди ідуть до крайнощів. У людей немає виходу. 

Легківки наразі активісти пропускають, а от із вантажівок утворився затор.

Правопорядок на місці події забезпечують правоохоронці.

Про події на дорозі "Тернопіль - Жванець" на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст Ігор Василів. 

У Службі автодоріг в Тернопільській області прокоментували ситуацію.

 - 26 липня нам поступило повідомлення про те, що 29 липня люди виходять на стихійний мітиг з  перекриттям руху, - каже заступник начальника САД в Тернопільській області Юрій Іваниця. - Я виїхав на місце, зустрівся з людьми. Перша за все хочу сказати, що так, дорога зруйнована. Якщо так взяти ширше то наші всі дороги в Тернопільській області, вони всі зруйновані. Вони не ремонтавані 20-30 років. На дорозі "Тернопіль-Скалат-Жванець" ці самі місця, де дорога зруйнована вщент - місце  виїзду автомобілів з кар'єру. Безумовно, люди мають право висловити своє бачення, але не таким чином. Ще раз підкреслюю, що у нас всі дороги у такому стані через постійне недофінансування.

У Підволочиській РДА розповіли, що про акцію протесту люди повідомляли завчасно відповідними листами та збирали підписи. На акцію прийшло близько 30-ти людей. Ймовірно, мітингуватимуть вони і завтра, 30 липня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ольга Василівна

    Іваниця, Юлик - ще ті корупціонери, вони тихо передали в оренду, самі собі, на підставних осіб єдиний в області робочий асффальтно бетонний завод
  • Тарас Коковський

    Стан доріг країни - свідчення якості господарювання і рівня крадійства (((
  • Ангел

    Іваниця ти з Юликом взяли в оренду асфальтно битоний завод !!
  • Вадим Грач

    Гірше тільки Гусятин !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up