Поліцейські хочуть більше перевірок і в’язницю за п’яну їзду

Поліцейські хочуть більше перевірок і в’язницю за п’яну їзду
  • Пропоную внести в Закон України «Про нацполіцію» зміни, які дозволять поліцейським зупиняти автомобілі.
  • Дієвішим було б замінити адміністративне стягнення кримінальною відповідальністю. Аби людина знала:  сіла за кермо напідпитку – потрапить до в’язниці.

Нардепи пропонують ввести обов'язкову перевірку на алкоголь для всіх водіїв.

Відмова від проведення «тесту на тверезість» на місці зупинки транспортного засобу – штраф 40 800 грн і позбавлення «прав» на 3 роки. При перевірці повинні бути присутніми два свідки.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Baw у Тернополі на Automoto.ua.

Перевірки у спеціальних медустановах пропонують проводити тільки у разі необхідності уточнення результатів.

Відео дня

Для підвищення контролю над водіями, які зловживають алкоголем за кермом, пропонують створити «пункти тверезості» автори законопроекту №6679, зареєстрованого у  Верховній Раді.

Детальніше читайте «Пункти тверезості» і збільшення штрафів за п’яну їзду
Ми поцікавились: що думають з цього приводу очільники головного управління нацполіції в області та управління патрульної поліції Тернополя.

Потрібно більше перевірок

Олександр БОГОМОЛ, 40 р., начальник головного управління нацполіції в області:

  • Усі зміни, якщо вони врятують життя і здоров’я бодай кільком людям на дорозі – підтримую. Не думаю, що збільшення штрафів допоможе і суттєво повпливає. Тим паче, на фоні середньомісячної зарплатні у 3200 грн. А от посилення контролю за водіями і за самими транспортними засобами, в т.ч. і пропозиції про створення «пунктів тверезості», - схвалюю. Пропоную внести в Закон України «Про нацполіцію» зміни, які дозволять поліцейським зупиняти автомобілі вибірково, чи іншим чином. І перевіряти водіїв на стан алкогольного сп’яніння. Водії в таких випадках навряд чи ризикуватимуть сідати за кермо напідпитку. Хіба в поодиноких випадках.

Замість «адмінки» - кримінальна відповідальність

Михайло БІЛЕЦЬКИЙ, 32 р., начальник управління патрульної поліції Тернополя:

  • На мою думку, недоцільно збільшувати розмір штрафів. Передусім, це може спровокувати до збільшення корупційних настроїв, як у поліцейських, так і у судовій системі. По-друге, ми повинні взяти досвід інших країн та адаптувати до нашого менталітету. Дієвішим було б замінити адміністративне стягнення кримінальною відповідальністю. Аби людина усвідомлювала: сіла за кермо на підпитку – потрапить до в’язниці. Переконаний, такі зміни були б набагато ефективнішими, аніж просте збільшення штрафів. П’яний за кермом – це злочинець. Як правило, великий відсоток людей, які їздять за кермом напідпитку, створюють ДТП, травмуючи себе та ні в чому невинних людей. А інколи – і з летальним кінцем. Вони не можуть об’єктивно оцінити ситуацію на дорозі і швидко зреагувати, наражаючи на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху. А саме основне питання до такого водія: коли збив на смерть - як з цим далі жити?

     

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up