«Пункти тверезості» і збільшення штрафів за п’яну їзду (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

«Пункти тверезості» і збільшення штрафів за п’яну їзду (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
Фото: так виглядає "пункт тверезості" в Естонії
  • Нардепи пропонують ввести обов'язкову перевірку на алкоголь для всіх водіїв.
  • Відмова від проведення «тесту на тверезість» на місці зупинки ТЗ – штраф 40 800 грн і позбавлення «прав» на 3 роки.
  • При перевірці повинні бути присутніми два свідки.

Для підвищення контролю над водіями, які зловживають алкоголем за кермом, пропонують створити «пункти тверезості» автори законопроекту №6679, зареєстрованого у  Верховній Раді.

  • Це будуть місця на дорогах, в яких буде проводитися контроль всіх водіїв, що проїжджають по цій ділянці, - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. - У випадку, якщо потік транспорту виявиться занадто великим і перевірка на тверезість почне створювати затори, зупиняти автомобілі будуть вибірково: наприклад, один із п'яти тощо.

Місця тотальних перевірок на алкоголь будуть визначатися нацполіцією, але вже зараз відомо: «задувати» не стануть на стаціонарних постах, а у випадкових місцях. Періодичність таких перевірок — не частіше разу на тиждень, але і не менше одного разу на місяць. «Пункти тверезості» зможуть розміщуватися як в містах, так і на дорогах загального користування.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Baw у Тернополі на Automoto.ua.

Запропоновано змінити існуючу сітку штрафів, а також строків позбавлення водійських прав. Максимальна допустима доза алкоголю на рівні 0,2 проміле при цьому залишається без змін.

Відео дня

Якщо законопроект №6679 отримає статус закону, штрафи будуть такими:

Рівень алкоголю в крові

Від 0,2 до 0,5 проміле – штраф 10 200 грн;

Від 0,5 до 1,0 проміле – штраф 10 200 грн і позбавлення водійських прав на 1 рік;

Від 1,0 до 2,0 проміле – штраф 20 400 грн і позбавлення водійських прав на 3 роки;

Більше 2,0 проміле – штраф 40 800 грн і позбавлення «прав» на 3 роки;

Відмова від проведення «тесту на тверезість» на місці зупинки ТЗ – штраф 40 800 грн і позбавлення «прав» на 3 роки;

Повторне порушення перерахованих вище пунктів протягом року – штраф 40 800 грн і позбавлення «прав» на 3 роки, з оплатним вилученням автомобіля.

Тест на наявність алкоголю в організмі водія запропоновано обов'язково проводити на місці зупинки ТЗ патрульними за допомогою технічних спецзасобів. При перевірці повинні бути присутніми два свідки. Відмова водія пройти перевірку на місці стане фактом порушення, за яке «світить» максимальна санкція – штраф 40 800 грн плюс позбавлення водійських прав на 3 роки.

Перевірки у спеціальних медустановах пропонують проводити тільки у разі необхідності уточнення результатів, у випадку незгоди водія з результатами тесту та при підозрі на вживання водієм наркотичних або подібних засобів, йдеться на сайті auto.ria.com.

Чи потрібні нам посилення санкції щодо нетверезих водіїв? Що ви думаєте з приводу «пунктів тверезості»? Відповіді залишайте у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Andrij Havryluk

    Підтримую.тільки не потрібно двох свідків, думаю камери поліції достатньо!
  • Ігорко Ігорко

    ЦЕ ПРОСТО СХЕМА ЩОБ БУЛО НА ЩО СПИСАТИ ГРОШІ! а ефекту 0
  • Ігорко Ігорко

    якщо чесно воно нічого не дасть. тому, що можна навалитися і після перевірки зразу в машині)))  на кожному перехресті не поставлять мента щоб створював чергу!
  • Ігорко Ігорко

    нічого не поможе всерівно не платитимуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up