Процес перевірки технічного стану пасажирського транспорту тепер «пишуть»

Процес перевірки технічного стану пасажирського транспорту тепер «пишуть»
  • Вперше в Україні з’явилася реальна статистика проведення перевірок.
  • Аби отримати протокол проходження ОТК, який підтверджує належний рівень технічного стану авто, здійснюється обов’язкова фотофіксація процедури проведення.

225 порушень виявили за місяць впровадженої фотофіксації технічного контролю автотранспорту.

Процедура фотофіксації під час проведення обов’язкового технічного контролю  транспортних засобів (далі ОТК – прим. авт), була запроваджена з травня 2017 року, за ініціативою Головного сервісного центру МВС.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ЗАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Ні, технічний огляд не повернули, пояснили в регіональному сервісному центрі. Нововведення стосується легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів (таксі), вантажних авто, незалежно від форми власності, та автобусів, спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі.

Відео дня

Фотофіксація потрібна, аби унеможливити фіктивне проведення технічного контролю. Та  приведення національного законодавства у відповідність до європейських стандартів.

- Вперше в Україні з’явилася реальна статистика проведення перевірок, - каже начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. - Лише за місяць контролю фоторезультатів ОТК виявлено 225 порушень проведення технічного контролю транспортних засобів. Зазначу, що раніше у графі порушень статистика показувала «нуль».

Окрім того, 14-ти суб’єктам було заблоковано доступ користувача до загальнодержавної бази даних. З 451 діючого суб’єкту ОТК, 105 допустили порушення при проведенні ОТК. Результати таких перевірок зможуть вплинути на підвищення безпеки дорожнього руху та недопущення експлуатації несправного транспорту на автошляхах держави, зазначає Владислав Криклій.

Відтепер, аби отримати протокол проходження ОТК, який підтверджує належний рівень технічного стану авто, здійснюється обов’язкова фотофіксація процедури проведення ОТК.

Якщо співробітники сервісних центрів МВС виявили факти порушення порядку перевірки технічного стану транспортного засобу, вони звертаються до поліції. У разі виявлення 10 і більше фактів видачі одним суб’єктом ОТК протоколів, визнаних недійсними, приймається рішення щодо виключення їх з реєстру.

За статистикою, щодня здійснюється від 1000 до 2000 процедур ОТК, тобто  за місяць цифра таких перевірок може добігати 40 000.

Довідка

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном (044) 290-19-88 та на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up