Провідникам потягів дозволять користуватись газовими балончиками (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Провідникам потягів дозволять користуватись газовими балончиками (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій ініціював питання щодо використання працівниками Укрзалізниці газових балончиків для захисту.

Про це він заявив в  ефірі Громадського радіо.

«Стосовно спецзасобів, я ініціював це питання. Я вважаю, що необхідно там мати хоча би газові балончики, розглядався такий варіант як шокери, він обговорювався доволі активно, але не можуть працівники Укрзалізниці ними користуватись, бо такі спецзасоби дозволені тільки поліцейським, а використовувати газовий балончик це краще ніж не використовувати нічого взагалі», — каже Криклій.

Нагадаємо, причиною для такого кроку став нещодавний інцидент побиття пасажирки у потязі Маріуполь-Київ.

Відео дня

Невідомий чоловік напав на пасажирку поїзда у купе в ніч на 31 липня. Зі слів потрепілої, він був одягнений лише в труси. Спочатку побив жінку, а потім почав до неї чіплятися на очах у її сина. Як з'ясували правоохоронці, нападником виявився раніше судимий 45-річний чоловік.

Як повідомили на офіційному сайті, Укрзалізниця звільнить вертикаль працівників, через недбалість яких чоловік проник до поїзда та побив пасажирку.

  • У ході оперативного службового розслідування інциденту встановлено, що на станції П’ятихатки-Стикові, скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, чоловік самовільно увійшов до вагона №3 і зайняв вільне місце. Близько 03:30 до провідника вагона №4 звернулася пасажирка з ознаками побиття й попросила про допомогу. На жаль, провідники не надали належної допомоги, яка передбачена в таких випадках. Зловмисника затримали правоохоронці, а поїзна бригада надала всі необхідні свідчення, йдеться у повідомленні.

Відтак, із посад буде звільнено провідника вагона, у якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

Як ви вважаєте, чи потрібно провідникам дозвляти користуватися газовим балончиком?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleh Yuskevych

    Справжня безпека коштує, ну а залізниця славна в "зворотньому" фінансуванні. до тих балончиків нехай додадуть свисток і рогатку.
  • ВолодяУкраїна!!!

    наскільки я знаю у потязі має бути поліцейська група швидкого редагування а вже потім на найближчій зупинці інша група а що до спец засобу думаю що так не помішалоби нашим провідникам балончик вони в нас і так дуже добрі а захистити себе теж мають право але там є багато проблем вагон діти чи асматик якийсь чи щось подібне краще група швидкого редагування в потязі поліції це буде безпечніше але  чи хтось захоче кататись у потязі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up