«П’яна» ДТП біля Романівки: один загинув, троє травмованих, серед них – малюк. Як покарали водія?

«П’яна» ДТП біля Романівки: один загинув, троє травмованих, серед них – малюк. Як покарали водія?

8 березня 25-річний водій напідпитку не впорався з керуванням, автівку занесло на мокрому асфальті і викинуло на смугу зустрічного руху, де він зіткнувся з іншим авто. У результаті серйозні травми отримали водій та троє пасажирів з ЗАЗ Один з них невдовзі помер. Потрапив до лікарні і чотирирічний хлопчик з VOLKSWAGEN.

25-річний водій відбуватиме покарання на ДТП, у якому серйозно травмувались люди, в т.ч. і 4-річна дитина, ще одна людина загинула.

Про аварію з потерпілими поблизу Романівки, що в напрямку Підволочиську, редакцію 8 березня повідомили читачі.

На місце виїжджали рятувальники, але ще до їхнього приїзду очевидці ДТП витягали потерпілих з автомобілів. Згодом ті ж рятувальники робили все, аби автомобілі не спалахнули та допомагали лікарям швидкої.  Тоді п’ятьох осіб, в т.ч. дитину, 2016 р.н., госпіталізували.
У поліції тоді повідомляли, що водій ЗАЗ, 1995 року народження, не впорався з керуванням, автівку занесло на мокрому асфальті і викинуло на смугу зустрічного руху. В результаті такого маневру транспортний засіб врізався в іномарку під керуванням львів'янина.

Відео дня

Водій в момент ДТП був п’яним

Буквально через день друзі просили допомоги для потерпілих в ДТП.

- Олександр Козак, Дмитро Дідух, Арсен Романець та Володимир Сабат потрапили в ДТП, троє з них перебувають в реанімації, у кожного з них була вже не одна операція. Терміново потрібні донори будь-якої групи крові. Також потрібна фінансова допомога. Усі зібрані кошти підуть на лікування. Допоможіть, чим зможете, не будьте байдужими, - написав тоді Тарас Козак в Інстаграмі. 

ДТП набула неабиякого резонансу. У коментарях читачі просили одуматись та надалі бути уважнішими на дорозі.

- Допоможіть! Бо не бажаю їм ні смерті, ні каліцтва! Нехай живуть! – писали читачі під новиною на «20 хвилин». - Але живуть і пам'ятають, якої біди начудили! Нехай не забувають, що в авто, в яке вони врізалися, були діти. Нехай пам'ятають, що через їхню простодушність постраждали не тільки вони! Нехай запам'ятають на все життя гіркий смак алкоголю, швидкості і дороги. Можливо, тоді щось зрозуміють... І, можливо, їхні друзі не повторюватимуть їхніх помилок, а батьки перестануть плакати.

Вирок проголосили водієві у серпні в Тернопільському міськрайсуді. Молодий чоловік, якого засудили за резонансні ДТП, - з вищою освітою, не одружений, працює бібліотекарем у філії Тернопільської районної центральної бібліотеки в смт. В. Бірки. І, згідно з матеріалами справи, в момент ДТП був п’яним.

Колега помер у реанімації через 26 днів

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження дитина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості за ознакою тривалого  розладу здоров`я. Двоє пасажирів ЗАЗ – тяжкі. Ще один пасажир цього ж авто перебував у реанімації Університетської лікарні, але через 26 днів помер. Як зазначили експерти, його смерть настала внаслідок закритої травми шийного відділу хребта з ушкодженням спинного мозку, яка у перерізі травматичного процесу ускладнилася розвитком висхідного набряку головного мозку.

Водій у судовому засіданні, визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому злочину та відмовився від їх дослідження під час судового розгляду.

Дав показання, що після ДТП він прийшов до свідомості уже в лікарні, то не може пригадати усіх деталей пригоди. Пам`ятає, що напередодні аварії ввечері вони із друзями святкували в сусідньому селі, вживали спиртне, він також. Повернувшись під ранок звідти додому в с. Ангелівка, вони усі разом пішли до його дому, звідки, сівши у автомобіль його батька, кудись поїхали. Він був за кермом цього автомобіля. Пам`ятає, що під час руху автомобіль занесло. Водійський досвід у нього невеликий, тому що автомобілем кермував рідко. ДТП трапилась за межами с. Романівка. В судових дебатах попросив вибачення в потерпілої та каявся…

Пригадували, як напередодні пили горілку і коньяк

Інші учасники ДТП теж пригадували, що напередодні пили горілку і коньяк. Далі їхні покази, як під копірку: коли сталась ДТП – не пам’ятають, прийшли до тями в лікарні. Батько маленького хлопчика розповів, що в момент аварії син був пристебнутим в авто кріслі. Претензій до обвинуваченого не має, отримав відшкодування. Вважає, що обвинувачений не потребує ізоляції від суспільства. Претензій не мала до водія ЗАЗ і мати загиблого. Жінка розповідала у суді, що перед операцією їй вдалось поспілкуватись із сином, який був ще тоді при свідомості. Їй відомо про те, що син разом з друзями, будучи п`яними, їхали автомобілем на великій швидкості, даний транспортний засіб занесло та трапилась аварія. Пояснила, що претензій до обвинуваченого не має, оскільки її сина не повернути. Вибачень від обвинуваченого вона не отримала та вважає, що він не виявляє жалю за вчиненим.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3  роки, - таким був вирок суду. - Строк відбування покарання рахувати з моменту звернення вироку до виконання.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Пилипенко

    😱😢
  • Олександра Вода

    Довічно треба такого урода садити
  • Михайло Прлдлппр

    Звідки така щедрість, права на три роки забирають саме в цей час він буде сидіти в тюрмі. Чому не забрати права на вічно?????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up