П’яна ДТП, в якій загинув товариш. І знову «умовний» термін

П’яна ДТП, в якій загинув товариш. І знову «умовний» термін
  • Випили з колегами пляшку горілки і вирішили покататись. На повороті водій не впорався з керуванням, і авто з’їхало на узбіччя та врізалось в дерево. Товариш загинув на місці події.
  • Батько загиблого у суді повідомив, що водій відшкодував йому 1 тис доларів. Майнових претензій до обвинуваченого не має. Просить його суворо не карати, призначивши покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

Пасажир автомобіля внаслідок ДТП отримав тілесні ушкодження у вигляді масивної травми шиї з переломом 1-го шийного хребця, розривом зчленування хребта з черепом та спинного мозку, від яких помер на місці пригоди.

Аварія трапилась у с. Гермаківка Борщівського району 19 вересня 2019 р. близько 18.30. Водій автомобіля Hyundai Accent не вибрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспортного засобу та безпечно керувати ним. В результаті проявленої неуважності та під впливом вживаних спиртних напоїв керманич втратив контроль над керованістю автомобілем, авто занесло, злетіло з траси та врізалось в дерево.

На передньому лівому колесі була відсутня одна гайка кріплення диска. Як говорив обвинувачений у суді, «йому було відомо, що автомобіль має несправності, які мав намір усунути»…

Відео дня

Вдома випили пляшку горілки

В судовому засіданні чоловік вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, погодився з усіма доказами, зібраними в справі в ході досудового слідства. Та показав, що 19 вересня 2019 року близько 18.00-18.30 год. він разом з друзями перебували у нього вдома, де випили одну пляшку горілки на трьох. Один з товаришів хотів залишити своє авто вдома. І чоловіки, кожен своїм автомобілем, поїхали туди. Назад повертались автівкою обвинуваченого, і керманич запропонував покататись. Чоловіки попрямували у бік сусіднього села - Іване-Пусте. Водій гнав зі швидкістю близько 100 км/год, хоча на тій ділянці дороги була допустима швидкість руху 50 км/год. Хлопці говорили, щоб він рухався повільніше. На повороті ліворуч не впорався з керуванням і в`їхав у дерево. Після того, як відбулося зіткнення, він вийшов з автомобіля і побачив, що товариш лежав на дорозі. Він зупинив автомобіль, який доставив їх в Мельнице-Подільську лікарню.

Призначаючи міру покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, що він по місцю проживання характеризується з позитивної сторони, на обліку в психіатричному чи наркологічному кабінеті не перебуває.

Суд врахував і щире каяття, і сп’яніння

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, відшкодування шкоди. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченому, є вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Враховуючи встановлені пом`якшуючі покарання обставини, думку потерпілого, який просить не позбавляти обвинуваченого волі, особу обвинуваченого, суд вважає, що виправлення можливе без ізоляції від суспільства, а тому його слід звільнити від відбування покарання з випробуванням.

Вирок суду першої інстанції не може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • саша

    за такі рішення суддів садити  винуватиць має бути наказаним не гроші керують світом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up