П'яний водій без прав їздив Тернополем у комендантську годину

П'яний водій без прав їздив Тернополем у комендантську годину

Водія-порушника правоохоронці виявили близько 1-ї ночі під час патрулювання вулиці Лесі Українки

Патрульні зупинили автомобіль Skoda та, під час спілкування з водієм, виявили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп'яніння. Патрульні запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння, повідомили в Патрульній поліції Тернопільської області

 Огляд проводився у медичному закладі, прилад зафіксував 1.30 проміле алкоголю в крові водія, що суттєво перевищує допустиму законом норму.

Окрім того, інспектори встановили, що чоловік вже не вперше протягом року сідає за кермо напідпитку та позбавлений права керувати транспортним засобом за рішенням суду.

Відео дня

Поліцейські склали на водія протокол за ч. 2 ст. 130 (Вдруге протягом року керування транспортним засобом в стані сп'яніння), винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) та направили автомобіль на арештмайданчик, з подальшим його вилученням на потреби оборони.

Довідка: Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 2 ст. 130 тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Читайте також: У Тернополі чоловік двічі за ніч сів за кермо в стані сп'яніння та спричинив ДТП

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up