5 років тюрми і на три роки забути про кермо: вирок юному водієві, який напідпитку скоїв смертельну ДТП

5 років тюрми і на три роки забути про кермо: вирок юному водієві, який напідпитку скоїв смертельну ДТП
  • Батько 17-річної Олі, яка загинула на місці аварії, коли водій та інші пасажири повтікали, просив у суді для водія найсуворішого покарання.
  • Заставу 38 420 грн повернуть заставодавцю після вступу вироку в законну силу.

П’ять років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Зарахувати в строк відбуття покарання строк тримання під вартою з моменту затримання – від 13.07.2019 р. до 02.08.2019 року. Такий вирок оголосив днями Бережанський райсуд. Юного водія звинуватили у смертельній ДТП. Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

Нагадаємо, жахлива аварія, у результаті якої загинула 17-річна Ольга Копчак, сталась на відрізку дороги Бережани-Поморяни 13 липня. Водій та решта пасажирів, а всього в авто було шестеро осіб, просто утекли з місця ДТП, залишивши дівчину помирати.

Відео дня

Водій – Володимир Ч., перебуваючи напідпитку, на високій швидкості не впорався з керуванням. Машина перекинулась і злетіла в кювет. Олю викинуло з машини. Усі учасники ДТП, крім неї, з місця аварії втекли. Дівчинка померла. Їй було лише 17 років.

Повертались з дискотеки із сусіднього села

Коли на місце автопригоди приїхали правоохоронці, то водія не було. Його знайшли за місцем проживання. Дев'ятнадцятирічний водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. У його крові виявили 0,92% проміле алкоголю. Травм під час ДТП кермувальник не отримав. Хлопець казав, що пам'ятає, як перекинувся автомобіль, а як потрапив додому, не знає. Його затримали і звинуватили за за статтею 286 частина 2 ККУ.
Посилання на джерело: 

"ДТП - внаслідок трагічного збігу обставин"

З водія-винуватця ДТП, за вироком суду, стягнуть кошти на лікування ще двох потерпілих та за проведення експертиз. А також - моральну і матеріальну шкоду, які він має сплатити батькові загиблої дівчини. А страхова компанія виплатить потерпілому певну суму на відшкодування витрат на поховання та на спорудження нагробного пам`ятника його доньці.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди визнав повністю, пояснив, що ДТП сталась внаслідок трагічного збігу обставин та просив суворо його не карати. Потерпілі пасажири автомобіля, що перекинувся, в судовому засіданні просили водія суворо не карати. Та запевнили, що жодних претензій морального чи матеріального характеру до обвинуваченого вони не мають і у майбутньому мати не будуть.

Суд врахував, що Володимира після смерті батька мати виховувала самотужки. За місцем проживання він характеризується позитивно, не перебуває на обліку у нарколога та психіатра; раніше не судимий, до кримінальної відповідальності притягується вперше. До обставин, які пом`якшують вирок, суд відносить молодий вік обвинуваченого, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Серед тих, що обтяжують злочин - вчинення кримінального правопорушення у стані алкогольного сп`яніння.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Люба Кулык

    Пройшло 7 місяців з дня аварії,а факти перекручені.чи може втекти людина з розривом печінки і діафрагми.трохи думайте що пишете!!!
  • Вова

    Не всі втекли!!!!!!!!
  • David Starr

    А що, у нас вже 135 статтю відмінили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up