Ремонт на дорогах області розпочнуть з траси «Львів-Тернопіль»

Ремонт на дорогах області розпочнуть з траси «Львів-Тернопіль»
  • Щоб довести до ладу всю мережу доріг Тернопільщини, а це понад 4 тис. км, - потрібно майже 1 млрд 800 млн гривень.
  • Минулого року зробили 8,8 км траси «Львів-Тернопіль».
  • На ділянку було витрачено 56 мільйонів гривень.

У 2017 році ремонтні роботи на автошляху національного значення Львів-Тернопіль Служба автомобільних доріг у Тернопільській області здійснюватиме в першу чергу.

Наразі дорожники очікують доведення фінансових планів та займаються зимовим утриманням мережі автошляхів Тернопільщини.

У 2016 році вже було виділено кошти на ремонт траси Львів-Тернопіль. Тоді підрядна організація поремонтувала 8,8 кілометрів покриття.

Відео дня
  • Роботи були здійснені від кордону Тернопільської та Львівської областей у напрямку Тернополя, - коментує начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик. - На жаль, погодні умови не дали нам можливості закінчити заплановані 10 км. Ми зробили 8,8 км. На ділянку було витрачено 56 мільйонів гривень.

Державне агентство автомобільних доріг України, як би не було прикро, кошти на капітальний ремонт не виділяє, лише на поточний і середній ремонт, каже Богдан Юлик. Цей вид ремонту прирівнюється до капітального, адже йде повна заміна верхнього шару покриття. 

Тернопільські дорожники кажуть, що отримують чимало скарг від водіїв щодо дороги у селі Озерна. Окремими особами поширюється інформація про те, що її капітально ремонтували у 2016 році, каже Богдан Юлик.

  • На дорозі Львів-Тернопіль є проблемні ділянки, - каже начальник Служби автодоріг в області. - В тому числі 600-700 метрів у селі Озерна. Але, на жаль, повноцінного ремонту там ніколи не проводили. Дорога будувалася в 70-их роках. У ті часи завдання стояло передусім «здати кілометри», а яка там конструкція була – важко уявити.

Також вона не була розрахована на сучасне транспортне навантаження, нарікає головний дорожник краю. Постійно утворюють колії та напливи перевантажні великогабаритні транспортні засоби.

  • За 2014-2015 рр. на утримання ділянки в Озерній виділялися близько 10-15 тисяч гривень, - повідомив пан Юлик. - На жаль, там дорога повністю втратила свою несучу здатність.

Щоб привести всю мережу доріг Тернопільщини в експлуатаційний стан, а це понад 4 тисячі кілометрів, - потрібен майже 1 800 000 000 грн.

  • Нам з цієї суми навіть 10% не виділяють, - каже Богдан Юлик. - В зв’язку з цим, ми практикуємо спрямування того фінансування, яке маємо, передусім на небезпечні ділянки. У 2017 році ми обрали в якості пріоритету ремонт дороги Львів-Тернопіль.

Довідка

Маєте зауваження щодо стану доріг – телефонуйте цілодобово до чергового САД: (0352) 52-54-43.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Кубіцький

    За останні 10 років у тТернопільській області збудували аж 100 м якісної дороги на дамбі тернопільського ставу!
  • тойво

    на 9км витратили 56лямів?вони там взагалі охреніли чи шо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up