Рух мостом на Об’їзній неподалік «Подолян» повністю відкрили

Рух мостом на Об’їзній неподалік «Подолян» повністю відкрили

42-метровий шляхопровід через залізницю на трасі Р-41 Обхід Тернополя відкрито для руху. Нещодавно завершили асфальтування правої частини мосту. Ремонт аварійної споруди стартував минулого року у вересні, а вже у грудні відремонтований лівий проїзд відкрився для транспорту.

Рух мостом біля Тернополя повністю відкрито.

Про це повідомили в Службі відновлення і розвитку інфраструктури Тернопільської області.

На мосту підрядники Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області влаштували тришарову гідроізоляцію та вкрили її двома шарами асфальтобетону. Продовжуються ремонтні роботи під шляхопроводом. Найближчим часом планується нанесення пластикової розмітки, облаштування інфраструктури, в тому числі бар’єрного огородження на підходах до шляхопроводу.

Відео дня

До ремонту шляхопровід траси Р-41 Обхід Тернополя перебував у аварійному стані. Востаннє ремонтувався більш ніж 40 років тому. Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт через високий ризик руйнування та численні пошкодження.

Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, збільшивши навантаження на шляхопровід. Через загрозу руйнування споруди на стратегічній дорозі та з метою уникнення автомобільного та залізничного колапсу, Уряд виділив кошти на його терміновий ремонт. Джерелом фінансування став залишок коштів, виділених у 2022 році Європейським інвестиційним банком.

Довідка
Траса Р-41 забезпечує зв’язок між дорогами міжнародного значення М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине, М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська і М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, а відповідно, транзит оборонних, гуманітарних і комерційних вантажів в обхід Тернополя.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як асфальтують аварійний міст на Об’їзній неподалік «Подолян».

 

Читайте також:

Асфальтують аварійний міст на Об’їзній неподалік «Подолян»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up