Рятуємо Тернопіль від заторів. Що пропонують патрульні?

Рятуємо Тернопіль від заторів. Що пропонують патрульні?

Біля пологового на Замковій зроблять паркувальні місця, на Крушельницької розширять дорогу. Заберуть пішохідні переходи на 15 Квітня та Микулинецькій та облаштують для транспорту «зелену хвилю». А на вул. Руській, від політеху до Універмагу, зроблять односторонній рух. Які ще зміни в організації дорожнього руху на нас чекають, аби врятувати місто від транспортного колапсу, поділились у патрульній поліції  

 

Як навести лад із заторами у місті, зменшити аварійність та які зміни чекають на водіїв і пішоходів у Тернополі найближчим часом, розповіли начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук та начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в області Андрій Петрук.

Патрульні наголошують, що вони досліджують ситуацію та вносять пропозиції на розгляд міськради. Ті вже мають віднайти кошти та виконати всі роботи.

Нагадаємо, зміни в організації дорожнього руху почали впроваджувати у 2019 р. Зокрема, було демонтовано пішохідні переходи – на вул. Пирогова, пр. Бандери, в районі магазину «Вепр». Оскільки там на незначній відстані є інші переходи.

Відео дня

Що пропонують зробити патрульні у 2020-му, вони поділились з «20 хвилин».

Без переходів, але із «зеленою хвилею»

Заберуть пішохідні переходи на вул. 15 Квітня і Микулинецькій. Та влаштують «зелену хвилю» для транспорту.

Демонтують нерегульований пішохідний перехід на вул. 15 Квітня - в районі заправки ОККО. Неподалік є перехід – зі світлофором. Тому незручностей для пішоходів не виникатиме, кажуть патрульні.  

  • За рахунок того, що ми приберемо цей пішохідний перехід, плануємо зараз спільно з міською радою впроваджувати в експериментальному вигляді «зелену хвилю», - каже Андрій Петрук. - Щоб прискорити проїзд транспорту, і щоб на кожному світлофорі вони не зупинялись. Тобто, світлофори на даній ділянці облаштують так, щоб від заїзду зі Збаража до Збаразького кільця транспорт не зупинявся, а проїжджав одним потоком.  

Подібне хочуть запровадити і на вул. Микулинецькій. Тут теж облаштують «зелену хвилю», і світлофори працюватимуть в одному режимі. Відповідно, транспорт проходитиме транзитом, пояснив Богдан Шевчук.

На Живова – додаткову смугу

Паркувальні місця на правій смузі на вул. Живова (від банку в напрямку автовокзалу – прим. авт) – заберуть. Принаймні таку можливість покращення проїзду найбільш проблемної ділянки у місті розглядають патрульні.

  • Зараз вирішуємо питання і вивчаємо можливість технічно забрати всі паркувальні  місця, звільнивши таким чином праву смугу руху для громадського транспорту, - каже Богдан Шевчук. - І розвантажити, відповідно, ділянку дороги від заторів. Надали пропозиції міській раді – вони все рахують і вивчають питання.

Від «Орнави» було демонтовано додаткову смугу для руху маршрутних транспортних засобів – від торгового центру в напрямку центрального автовокзалу.

  • Всі водії, які заїжджають на перехрестя, і там була головна смуга в цьому напрямку, не встигали завершувати маневр, - каже Андрій Петрук. – І це призводило до накопичення транспорту на самому перехресті (біля «Збруча» - прим. авт.) та спонукало водіїв до порушення правил дорожнього руху. Тепер смугу прибрали.  

Парковка біля пологового і смуга на Крушельницької

Транспорту у місті суттєво побільшало, а паркувальних місць бракує. Часом їх кількість зменшується за рахунок будівництва і відкриття нових торгових об’єктів та офісів, кажуть у патрульній поліції.

  • Зараз в нас на розгляді перебуває проект щодо облаштування парковки на вул. Замковій – біля перинатального центру, - каже Богдан Шевчук.

У поліції також пропонують на перехресті вул. Чехова і Крушельницької забрати 1,5-2 м зеленої зони та тротуарів (там, де зараз сітілайти).

  • Наразі, якщо праворуч на парковці хтось ставить бус або сталась ДТП, рух транспорту практично зупиняється, - каже Богдан Шевчук. - За рахунок частини зеленої зони там облаштують повноцінні дві смуги руху. Такі пропозиції надали міськраді і та вже підтримала.

Біля 6 магазину збільшать кільце

На перехресті вул. Бродівська-Збаразька збільшать кільце.

У 2020 році буде проведена реконструкція цього кільця, наразі воно нестандартне, в формі еліпса. Якщо його збільшити вдвічі і змістити в бік Бродівської – це дасть можливість нормально роз’їжджатись водіям. Бо воно є надто малого радіусу, щоб безперешкодно проїхати всім транспортним засобам.  

  • Пішохідні переходи потрібно перенести, - каже Богдан Шевчук. - Місця, де вони були раніше, облаштують парканами чи металевими стовпчиками, аби пішоходи не мали змоги за звичкою йти там через дорогу.

Що буде з перехрестям біля онкодиспансеру

Розглядають і вивчають можливості зміни організації руху на перехресті Злуки-Купчинськго-15 Квітня.

  • Зараз там з Байківців виїхати фактично неможливо, - каже Андрій Петрук. – Там велике накопичення транспорту, в т.ч. і пасажирського. Зараз розглядаються кілька варіантів зміни організації дорожнього руху. В тому числі й облаштування кільця, що проблематично. Ще як варіант – додати ще по одній смузі на вул. 15 Квітня – за рахунок зменшення існуючих і укріплення узбіччя.

За рахунок цих змін хочуть облаштувати дві повноцінні смуги руху від Збаразького кільця в напрямку Кременця.

Від політеху до Універмагу – односторонній рух

На перехресті Січових стрільців-Руська-Коперника (біля колишнього «Бурячка» - прим. авт.) вже дещо змістили пішохідні переходи, оскільки вони були на самому перехресті і через це там часто були затори і ставались ДТП, в т.ч. і за участю пішоходів.

  • Від мосту біля політехнічного університету - постійні затори в напрямку Центру, - каже Андрій Петрук. – Всі напрацювання зараз в сирому вигляді, але ми досліджуємо можливість облаштування там одностороннього руху – від перехрестя Гоголя-Хмельницького-Руська в напрямку Центру. Відповідно, там буде дві повноцінні смуги для руху транспорту.

Зараз все прораховують, чи є технічна можливість змінити рух громадського транспорту – через вул. Острозького, Пирогова, каже Андрій Петрук.

– Відповідно, з вул. Коперника буде рух лише у напрямку Універмагу (без можливості повернути ліворуч, у бік політеху – прим. авт.), - пояснив Богдан Шевчук.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Максим Павлович

    Хто такі патрульні це охрана АТБ і кліенти з файного міста .
  • саша

    треба поки не пізно будувати надземний і підземний паркінг як в буковелі за пару років він окупиться місту
  • David Starr

    Вроді нічо такі ідеї, пробуйте, а там буде видно. Хоча я би взагалі перекрив центр приватному транспорту - хай громадським їдуть на роботу, не велике панство.
  • Тернопіль

    Повернути знаки коло універмагу і політехнічного і нехай сідають на на автобуси тролейбуси і заторів небуде перенести 3.4.5школи за місто і небуде заторів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up