Що дозволено, а що заборонено до 24 квітня – нова постанова Уряду

Що дозволено, а що заборонено до 24 квітня – нова постанова Уряду
  • Уряд вніс зміни до деяких своїх актів, ухвалених раніше щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідну постанову прийнято 25 березня 2020 р. № 239.
  • Сьогодні, 26 березня, документ оприлюднили на сайті Кабміну.

Даним рішенням внесено зміни до постанов № 211 та № 215, № 228, № 287, № 291, що стосуються продовження обмежувальних заходів в Україні до 24 квітня, повідомляє "Урядовий портал".

Зокрема, йдеться про заборону відвідування закладів освіти її здобувачами. 

Також заборонена діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Відео дня

Крім того, до 24 квітня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні; пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Також продовжено до 24 квітня закриття пунктів пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень та КПП на в’їзд-виїзд на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

Однак, відповідно до урядової постанови № 239 дозволено певні види діяльності з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також використання засобів індивідуального захисту.

Зокрема:

- Діяльність закладів громадського харчування щодо адресної доставки замовлень.

- Торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку.

- Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

- Перевезення легковими автомобілями.

- Перевезення службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції.

- Перевезення у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі дозволяється кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Людмила Людмила

    А жити за що ще цілий місяць

    Вася reply Людмила Людмила

    Та не місяць, а на довше розтягнуть.  Дональд Фредович обіцяв за півтора роки справитись.
  • Андрій

    А я завтра з Польщі приїду. Давай зустріне ось. Поговоримо.
  • ВолодяУкраїна=)

    давиде дивися що з порушниками в індії роблять=)https://tsn.ua/svit/v-indiyi-porushnikiv-karantinu-zmusili-prisidati-zi-slovami-ya-vorog-suspilstva-1514493.html

  • David Starr

    Поки не перекриються кордони на в'їзд  - толку з таких постанов нема, бо ми тут сидимо на карантині, а розповсюджувачі привозять вірус нам з Європи. Дуже скоро всі заб'ють на те болт.

    Olena Nykolyshyna reply David Starr

    Шановний! Як держава може заборонити в'їзд своїм громадянам?

    David Starr reply Olena Nykolyshyna

    Мовчки взяти і заборонити, усіх попереджали наперед, тепер хай не ниють, олені.

    Pavl Rebrov reply David Starr

    ПІЗНО!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up