Що робити, якщо «карта тернополянина» тріснула або розмагнітилась? І де картку для проїзду взяти переселенцям

Що робити, якщо «карта тернополянина» тріснула або розмагнітилась? І де картку для проїзду взяти переселенцям
  • Якщо карта перестала працювати через наявність пошкодження, то її потрібно перевиготовити. Це вартуватиме 65 або 125 грн, залежно від часу, скільки її виготовлятимуть. Якщо картка розмагнітилась, процедура повернення до робочого стану безкоштовна.
  • Пільговики та першокласники отримують електронній квитки безкоштовно. Якщо вони втрачені чи поламані — за повторне виготовлення доведеться заплатити.
  • Неперсоніфіковані квитки для проїзду у громадському транспорті міста для переселенців надають безкоштовно. Де і як їх замовити, читайте.

— Днями сіли у маршрутку, син передав «картку тернополянина» водію для розрахунку за проїзд, але оплатити через валідатор ми так і не змогли, — на гарячу лінію «20 хвилин» зателефонувала тернополянка Ольга Буца. — Хоча точно знаємо, кошти на ній були.

Вже згодом, каже жінка, помітили на пластиковій картці тріщину. Тому, припускає пані Ольга, розрахуватись за проїзд було неможливим.

— Мене цікавить, якщо її термін придатності не закінчився, а тріщина така, що користуватись карткою, як виявилось, неможливо, чи доведеться знову платити гроші, аби її замінити? — цікавиться пані Ольга. — А в моєї картки невдовзі закінчується термін придатності. Її продовжать автоматично, чи знову потрібно йти та замовляти нову, і, відповідно, оплачувати за це?

Відео дня

На гарячу лінію «20 хвилин» також звертались переселенці та цікавились, де і як можна отримати картку для проїзду у громадському транспорті Тернополя.  

Всі питання читачів ми адресували до ТОВ «Системний зв'язок».

Перевиготовлення картки завжди платне

— Насамперед картку школяра варто принести у ТОВ «Системний зв'язок» —  можливо, вона розмагнітилася. Фахівці підприємства проведуть необхідні дії для відновлення роботи електронного квитка. Це безкоштовно і займає декілька хвилин, — пояснили фахівці.

Якщо карта перестала працювати через наявність пошкодження, то її потрібно перевиготовити. Для цього попередній квиток блокують, а власник подає анкету на виготовлення нового квитка.

— Для цього потрібно прийти у ТОВ «Системний зв'язок», що на вулиці Чорновола, 1 (ІІ поверх) із документами, здійснити оплату та оформити анкету на виготовлення нового квитка, — пояснили у товаристві. — Вартість виготовлення — 65 грн за 25 робочих днів або 125 грн за 2 робочих дні. Перевиготовлення завжди платне! Нагадаємо, що пільговики та першокласники отримують електронній квитки безкоштовно. Якщо вони втрачені чи поламані — то за повторне виготовлення доведеться заплатити.

Якщо закінчується термін дії електронного квитка, то треба принести його у ТОВ «Системний зв'язок», перевиготовлення у таких випадках не потрібне за умови, якщо картка справна. Продовження терміну дії займе декілька хвилин, і це безкоштовно.

Де і як отримати картку переселенцям?

У Тернополі неперсоніфіковані квитки для проїзду у громадському транспорті міста внутрішньо переміщеним особам надають безкоштовно. Відповідне рішення прийняли 4 березня на засіданні сесії Тернопільської міської ради.

— Отримати квиток можуть внутрішньо переміщені особи з інших регіонів України, які прибули на територію Тернопільської громади, в Управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради на вулиці Лисенка, 8, — повідомили у міськраді. — На балансі даного квитка вже є дев’ять гривень, тобто вартість разової поїздки. А для здійснення подальших поїздок потрібно буде поповнити його та оплачувати в транспорті, згідно зі встановленими тарифами на проїзд.

У міськраді нагадують, що поповнити картку для проїзду можна онлайн за допомогою сервісів.

— Наголошуємо, що при віддаленому поповненні кошти на електронному квитку активуються через 24 години у момент валідації у громадському транспорті, — кажуть у міськраді. — При поповненні в авторизованих пунктах поповнення кошти зараховуються миттєво та без комісії.

Подати анкету на виготовлення електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» категорій «Учнівська», «Пільгова» та «Звичайна», можна також і в ТОВ «Системний зв’язок».

У скільки обійдеться картка?

«Пільгова». При наявності пільгової категорії, що надає можливість безкоштовного проїзду, та посвідки, отриманої в Управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради на вулиці Лисенка, 8, громадяни можуть виготовити персоніфікований квиток безкоштовно, а також скористатися можливістю пільгового проїзду у громадському транспорті.

Подати анкету на виготовлення такого квитка можна у ТОВ «Системний зв'язок» на вулиці Чорновола, 1 та в Управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради на вулиці Лисенка, 8.

«Учнівська». Щоб отримати електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» категорії «Учнівська», учень повинен надати довідку встановленого зразка із навчального закладу міста Тернополя, де він зареєструвався для отримання середньої освіти.

У такому випадку вартість виготовлення квитка становить 65 гривень (5 робочих днів) або 125 гривень (2 робочих дні). Наявність «Учнівського» дає можливість пільгового проїзду у громадському транспорті.

Подати анкету на виготовлення такого квитка бажаючі можуть у ТОВ «Системний зв'язок» на вулиці Чорновола, 1.

«Звичайна». Чимало внутрішньо переміщених осіб придбали житло або вже здійснили реєстрацію у Тернопільській громаді. Наявність реєстрації є підставою для отримання ними електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» та здійснювати поїздки у громадському транспорті в Тернополі, сплачуючи вісім гривень у всіх видах транспорту. Також отримати персоніфікований електронний квиток внутрішньо переміщені особи можуть, надавши довідку про офіційне працевлаштування у Тернополі. Вартість виготовлення становить 65 гривень (5 робочих днів) або 125 гривень (2 робочих дні). Подати анкету на виготовлення такого квитка бажаючі можуть у ТОВ «Системний зв'язок» на вулиці Чорновола, 1.

Довідка

ТОВ «Системний зв’язок»

Графік роботи: понeділок – четвер: 08.00-18.00 (дезінфекція приміщень: 14.00-14.30), п’ятниця:  08.00-17.00 (дезінфекція приміщень: 14.00-14.30), субота – неділя: вихідний.

Телефон для довідок: +38 050 0400 350, +38 067 2400 356.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up