Смертельна аварія у Чорткові: засудили водія, який збив двірника

Смертельна аварія у Чорткові: засудили водія, який збив двірника
  • Водій Volkaswaggen Вога, із двома пасажирами в салоні, 8 квітня 2019 року у Чорткові збив чоловіка. Той помер на четвертий день після ДТП в лікарні. Водій віз жінку до на консультацію до пологового, але дорогою вирішили завезти бабцю до Чорткова. Там і сталась аварія.
  • Суд водія визнав винним і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки. 

Проте звільнили від відбування призначеного судом основного покарання, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки.

Серед пом’якшувальних обставин, які врахував суд, було й те, що водій повністю визнав вину і розкаявся, має на утриманні трьох малолітніх дітей.  Він повністю відшкодував спричинену матеріальну та моральну шкоду на суму 201 000 гривень, сприяв розкриттю злочину, а також те, що потерпілий претензій до обвинуваченого не має.

-  08 квітня 2019 року о 07 годині 50 хвилин, водій Volkaswaggen Вога, із двома пасажирами в салоні, рухався проїзною частиною вулиці Копичинецька в місті Чортків Тернопільської області - зі сторони центру міста у бік автостанції, - було встановлено під час судового слідства.

Відео дня

Водій їхав зі швидкістю 50 км/год., хоча на цій ділянці є знак 3.29 «Обмеження максимальної швидкості». В цей час, на ділянці вказаної вулиці, що навпроти магазину «Орлан», на правому тротуарі, частково виступаючи на проїзну частину, стояв працівник Чортківського комбінату комунальних підприємств. Чоловік прибирав вулицю. Водій іномарки наїхав на нього правою боковою частиною авто.

Двірника в тяжкому стані доправили до лікарні. У нього були масивна травма тіла із численними переломами кісток скелета та ушкодженнями головного мозку, від чого 12 квітня 2019 року він помер.

Водій у суді розповів, що того дня мав відвезти вагітну дружину на консультацію до лікаря гінеколога в Тернопіль, але ще вирішили зранку завезти бабку до тітки в Чортків.

- Коли вже вирушили на Тернопіль, то він їхав вулицею Копичинецькою, йшов на підйом, - йшлось у суді. - Під час цього підйому, в один момент його засліпило сонце, і він почув удар. Згодом побачив, що збив людину. Одразу ж зупинився, викликав швидку і поліцію. Визнає, що порушив всі пункти Правил жорожнього руху, які зазначені в обвинувальному акті прокурором. Намагався підтримувати потерпілих, як міг, відшкодовував частинами спричинену шкоду, а саме: 66000 гривень, 65000 гривень і 70000 гривень, про що надані відповідні розписки. Розкаюється у вчиненому. Просить його суворо не карати, волі не позбавляти, погоджується з мірою покарання, запропонованою прокурором.

Представників сторони потерпілого у справі в суді не було – подали письмову заяву про розгляд справи без участі, претензій матеріального характеру до обвинуваченого сторона потерпілого немає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up