Спроба третя: в апеляційному суді розглянули справу «п’яної їзди» депутатки Мар’яни Юрик. Що вирішив суд?

Спроба третя: в апеляційному суді розглянули справу «п’яної їзди» депутатки Мар’яни Юрик. Що вирішив суд?

Адвокат Мар’яни Юрик намагався оскаржити в апеляції постанову міськрайсуду. Це вже третє призначене засідання, на два попередніх не з’являлись ні Мар’яна Юрик, ані її адвокат. 29 серпня у суд з'явився адвокат, але не було самої фігурантки. То що вирішив суд?

Спроба третя — 29 серпня суддя Тернопільського апеляційного суду сказав своє слово в «алкогольній справі» депутатки міськради Мар'яни Юрик. Точніше, поставив крапку, адже постанова набирає чинності з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає. 

Розгляд переносили втретє

Alcotest, нагадаємо, показав 1,88 проміле. Мар’яна Юрик, яку звинуватили за керування авто напідпитку, погодилась із результатом, скріпивши протокол патрульної поліції своїм підписом. Про це дізнаємось із реєстру судових рішень.

Як з’ясували раніше, депутатку зупинили вночі у центрі міста, під час комендантської години, щоб перевірити документи.  

—   07 травня 2023 року о 01 год. 46 хв. в м. Тернополі по пл. Героїв Майдану, водій, ОСОБА_1, керувала транспортним засобом CITROEN C3,  перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, — йдеться в оприлюдненій постанові в Судовому реєстрі. — На місці зупинки огляд на визначення стану алкогольного сп'яніння здійснювався за допомогою технічного приладу газоаналізатора, на табло якого засвітився показник 1,88 проміле. Водій з результатами огляду на місці була згодна, від проходження огляду в КНП Тернопільський обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань ТОР відмовилася, чим порушив вимоги п.2.9а Правил дорожнього руху.
 

Відео дня

Покарання  — штраф 17 тис. грн і позбавлення прав керування на рік. Справу розглядав суддя міськрайонного суду Віктор Братасюк. 

Після цього справа пішла до апеляції. Розгляд призначили на 10 липня, але адвокат депутатки, як і вона сама, на засідання не з’явилися. Тому розгляд перенесли на 17 липня. Знову нікого. Тоді суддя переніс засідання на 29 серпня.

Що просив адвокат і що вирішив суд?

Апеляційну скаргу до суду подав адвокат депутатки. Він просив скасувати постанову міськрайсуду та закрити справу. 

Суддя Тернопільського апеляційного суду Василь Сарновський скаргу адвоката Мар'яни Юрик відхилив, а постанову міськрайсуду про притягнення до адмінвідповідальності депутатки за керування напідпитку за ст. 130 КУпАП залишив в силі.

Постанова Тернопільського апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною і оскарженню не підлягає. 

До речі, після винесення постанови у міськрайсуді Мар’яна Юрик у коментарі «20 хвилин» просила тернополян утриматись від попередніх коментарів та суджень, поки не завершені всі юридичні процеси. Після їх завершення обіцяла обов’язково і цілісно прокоментувати дану ситуацію та повідомити про результати.

Ми намагались зв'язатись із депутаткою, але вона слухавки не бере і на повідомлення у месенджерах не відповідає. Щойно Мар'яна Юрик надасть коментар, опублікуємо його. 

 

Читайте також: 

Зафіксували 1,88 проміле у комендантську годину. Що каже депутатка Мар'яна Юрик про «п’яну їзду»?

Депутатку міськради у Тернополі судять за «п’яну їзду». Чому мовчить поліція?

Alcotest показав 1, 88 проміле. Мар’яна Юрик пішла до апеляційного суду, але не дійшла

Спроба друга і знову невдала: адвокат Мар’яни Юрик оскаржує в апеляції постанову суду за п’яну їзду

ТОП-чиновники Тернопільщини, які втрапили у скандали з хабарями, алкоголем і не тільки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач09

    95 квартал
  • endru l

    адвокату мало б бути встидно захищати такого клієнта!!! Але чого не зробиш заради грошей ....
  • Zoranui zoranui

    тепер по талончику поїздить
  • Читач95

    Пила, так показав аналіз крові і ствердили тернопільські суди. Так що із цим тавром доведеться довгенько походити. Пора перейти на соки. чаї та лікувальні трави. СУМНО.

keyboard_arrow_up