Водія, який п'яним скоїв ДТП на Об'їзній, де загинув таксист «Пілоту» Анатолій Козачок, суд відправив у тюрму

Водія, який п'яним скоїв ДТП на Об'їзній, де загинув таксист «Пілоту» Анатолій Козачок, суд відправив у тюрму
  • Колеги загиблого Анатолія Козачка з позивним «121» рік тому проводжали таксиста величезною колоною. А від відео, яке записали «пілотівці» у пам’ять про колегу, досі мороз йде по шкірі.
  • Водій у суді свою провину визнав. Та зізнався, що випив коньяк перед тим, як сів за кермо. Чого авто «повело» через подвійну суцільну – не розуміє. Можливо, каже, була яма.

Водій SUZUKI Grand Vitara, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв смертельну ДТП, сяде до в’язниці.

Тоді він зіткнувся з автомобілем таксі «Пілот». На місці загинув водій Анатолій Козачок та серйозно травмувався пасажир, який їхав об’їзною з «Дружби» на БАМ.

Нагадаємо, аварія сталась 29 листопада 2019 р. близько 21.30 неподалік Гаївського мосту у Тернополі. Наступного дня із загиблим таксистом прощались його колеги.
Детальніше про це читайте  У Тернополі автомобілі утворили колону і сигналили. Вшанували пам’ять загиблого у аварії таксиста

Відео дня

Про водія SUZUKI відомо, що чоловік із вищою освітою, не одружений, має неповнолітнього сина, працює інженером-програмістом в ТзОВ «Мішель», с. Нагірянка Чортківського району. Персональних даних ми не називаємо, адже водій, можливо, подаватиме апеляційну скаргу.

  • Водій SUZUKI на дорозі із двостороннім рухом, яка має дві смуги для руху в одному напрямку, в м. Тернополі на вул. Об`їзній, навпроти ГАЗС «Надєжда», безпричинно змінив напрямок руху вліво, перетнув подвійну вузьку суцільну лінію дорожньої розмітки 1.3 ПДР, яку перетинати заборонено, та виїхав автомобілем на зустрічну смугу, - йдеться в матеріалах справи. - У цей час в зустрічному напрямку в межах свого транспортного потоку рухався автомобіль DACIA Logan із одним пасажиром в салоні.

Зізнався, що пив коньяк, але менше, ніж кажуть експерти

Внаслідок зіткнення таксист Анатолій Козачок загинув на місці події. А пасажир таксі отримав серйозні травми, серед яких відкрита черепно-мозкова, різано-рвані рани, які належать до тяжких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений на початку судового розгляду вину у інкримінованому злочині визнав повністю. Зізнався, що був в стані алкогольного сп`яніння і сів за кермо. Водійський стаж у нього 25 років, із 2013 року користувався автомобілем SUZUKI Grand Vitara. Приблизно 10 хв. до ДТП вживав спиртне, приблизно 250 мл. коньяку. Тому вважає, що насправді рівень алкоголю в крові в нього менший, ніж зазначено у висновку експерта, та його стан дозволяв стежити за керуванням транспортним засобом. Рухався він лівою смугою дороги, яка мала дві смуги для руху в одному напрямку, оскільки на правій смузі були ями. Перед ДТП його автомобіль чомусь «повело» вліво, припускає, через те, що автомобіль потрапив у яму, або через технічні несправності колеса або ходової. Хоча технічний огляд свого автомобіля проводив приблизно кожні два місяці. Запевняв:  намагався вирівняти кермо, однак відбулось зіткнення з іншим транспортним засобом.

В останньому слові обвинувачений також вину визнав та розкаявся, просив призначити йому найлегше покарання, щоб мати можливість здійснити компенсацію потерпілим.

Покалічений пасажир таксі в суді пригадав, як їхав на задньому сидінні авто з «Дружби» на вул. Київську приблизно зі швидкістю 60 км/год. Водій таксі був в адекватному стані, керував автомобілем нормально, різких маневрів не вчиняв. З приводу ДТП міг лише пояснити, що перед самим зіткненням побачив фари автомобіля навпроти і відчув удар. Зіткнення відбулось на смузі руху, якою рухалось таксі. Після ДТП йому допомогли покинути автомобіль люди, які зупинялись. Шкода йому повністю відшкодована. Претензій до обвинуваченого не має. Просить суд суворо не карати обвинуваченого та не позбавляти волі.

Рідний брат таксиста дізнався про ДТП від поліцейських через 10 хв. після аварії. Тоді ж приїхав на місце і побачив мертвого брата.

У загиблого залишились 90-річна мати і брат

Наразі на його утриманні залишилась 90-річна мати, якою раніше опікувався Анатолій. Він, потерпілий, сам пенсіонер, отримує лише 3 тис. грн. пенсії, мати — 2 тис. грн. пенсії. Мати обвинуваченого відшкодувала йому матеріальну шкоду в розмірі 1 тис. дол., зокрема витрати на поховання, та сам обвинувачений сплатив йому 150 тис. грн. Однак, моральна шкода залишається не відшкодованою, яку просив стягнути з обвинуваченого. Щодо міри покарання, покладався на розсуд суду. В судових дебатах підтримав позицію свого представника Скакуна О.К., який також представляє інтереси його матері, про те, що обвинуваченому слід призначити максимальне покарання.

Згідно з висновком експерта від 16 грудня 2019 року, згідно з яким при дослідженні взірця крові обвинуваченого, відібраного в КУТОР «Тернопільський обласний наркологічний диспансер» о 22 год. 35 хв., виявлено етиловий спирт в концентрації 2,82 проміле. Експерти припускали, що на момент ДТП концентрація етилового спирту в крові із врахуванням часу забору взірця крові могла становити приблизно 3,01 проміле, що за функціональною оцінкою концентрації алкоголю в крові може відповідати показникам сильного алкогольного сп`яніння.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3  роки, - таким був вирок Тернопільського міськрайсуду.

Строк відбування покарання водієві SUZUKI рахуватимуть  з моменту звернення вироку до виконання. Але зарахують у строк покарання термін його попереднього ув`язнення із 29 листопада 2019 року до 19 грудня 2019 року включно.

На користь бюджету Тернопільської обласної лікарні з водія-винуватця стягнуть 19 570 грн витрат на лікування пасажира таксі. А родичам загиблого сплатить моральну шкоду. Понад 10 тисяч грн. сплатить винуватець і за проведені експертизи у справі. А заставу, 168 160 грн, — повернуть заставодавцеві.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА П

    Жодні  грошові компенсації не повернуть життя людини . На мою думку згідно законодавства має бути прописаноно чітко -Бухий за кермом значить потенційний вбивця , а для вбивць передбачено 15 років тюрми або довічно . Взяли за моду за життя людини розплачуватися баксами . 3 роки тюрми це дуже мало .Для таких осіб треба мініму 10 років  давати , пожиттеве утримання родичів людини ,яку вбив  і довічне позбавлення водійських прав .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up