Суд відправив за грати водія, який напідпитку скоїв ДТП з потерпілими на Гаївському перехресті

Суд відправив за грати водія, який напідпитку скоїв ДТП з потерпілими на Гаївському перехресті
  • У крові водія мікроавтобуса було алкоголю вдесятеро більше за норму. Що пив – визнав. А що це призвело до ДТП – у суді відхрещувався. Мовляв, аварія сталась через… збіг обставин.
  • В ДТП постраждали пасажири авто, в яке врізався мікроавтобус та пасажир самого буса. Щоправда, і він, і водій казали, що травми отримав не під час ДТП, а після – йшов дорогою і впав.  

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області відправив за грати начальника транспортного відділу Тернопільської обласної філармонії – чоловіка обвинуватили у скоєнні ДТП з потерпілими. Ще й напідпитку.

Нагадаємо, аварія трапилась на Гаївському перехресті 6 серпня 2019 року близько 20.00. 58-річний водій автомобіля Volkswagen Transporter не дотримався безпечної швидкості руху, не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, внаслідок чого виїхав на зустрічну смугу для руху, де він і здійснив зіткнення з автомобілем Renault Kangoo, - повідомляли тоді у патрульній поліції.

Відео дня
  • Окрім того, у водія Volkswagen були явні ознаки алкогольного сп'яніння, - повідомили в управлінні патрульної поліції в області невдовзі після ДТП. - Пройти освідування він погодився і результат - 2,01 проміле алкоголю в крові, що у 10 разів перевищує допустиму норму.

В результаті аварії постраждало троє людей. Двоє – з автомобіля Renault Kangoo і пасажир Volkswagen. https://te.20minut.ua/DTP/na-gayivskomu-mosti-dtp-ochevidtsi-kazhut-odin-zi-vodiyiv-napidpitku-e-10912219.html

Водій Volkswagen не зупинився перед проїздом перехрестя з круговим рухом та не надав перевагу в русі автомобілям, які в той момент рухались по головній дорозі перехрестя з круговим рухом, йдеться у матеріалах справи. Він наїхав на бетонний блок, авто відкинуло на зустрічну, де він зіткнувся з Renault.

Вини не визнав, але зізнався, що був напідпитку

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений  вини фактично не визнав. Він просив пробачення у людей, яким спричинив матеріальні та моральні витрати. Але, щоправда, визнав, - був напідпитку.

  • До виникнення ДТП призвів збіг обставин, - запевняв у суді обвинувачений. - Під`їжджаючи до перехрестя, наїхав на великий камінь, що лежав на дорозі, від якого пошкодилась передня покришка автомобіля, в подальшому пошкодилась і задня, від чого автомобіль спочатку відкинуло на бетонні блоки, а потім вже від них - на зустрічну смугу руху, де і відбулось зіткнення з іншим транспортним засобом.

З ним в авто їхав пасажир, який, мовляв, перелякався і вибіг з авто. Пішов в сторону «Гаївської зупинки». Він також був в нетверезому стані і, можливо, міг впасти і отримати перелом руки.

Пасажир теж намагався переконати суд, що травми отримав не в ДТП. Коли йшов до зупинки, перелазив через бордюр на мосту і впав. Проте очевидці в суді говорили, що руку чоловік травмував саме під час ДТП. Допитаний в судовому засіданні лікар швидкої медичної допомоги також вказав на те, що коли госпіталізовували пасажира буса, він розповідав, що травму отримав під час ДТП. Про те, що він падав, не говорив.

Позбавили прав керування на три роки

У пасажирів Renault, зазначили експерти, травми були легкого ступеня. Здебільшого – синці та садна. Проте у висновку опис ушкоджень обох займає кілька сторінок.

Потерпілі з Renault – і водій, і його дружина і батько, який їхав на задньому пасажирському сидінні, пред’явили ще й цивільний позов до водія напідпитку. Вони вимагали відшкодування як матеріальної, так і моральної шкоди. Проте ці позови суд задовольнив частково.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, та призначити йому покарання у виді 5 місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки, - таким був вирок Тернопільського міськрайонного суду. - Строк відбуття покарання рахувати з моменту звернення вироку до виконання.

В державну казну водій також сплатить витрати за проведення експертиз. Арешти на автомобілі, які побували в ДТП, скасували і повернули їх власникам.

Апеляція на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руслан Халилов

    Цирк, п’яний за кермом це потиційний вбивця, яке позбавлення волі? За таке треба вишку* давати , по іншому наш народ не навчиш
  • Василий Лысый

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up