Тернополем мчав автобус, з якого валив чорний дим. Що ми дізнались?

Тернополем мчав автобус, з якого валив чорний дим. Що ми дізнались?
  • До поліції з повідомленням про маршрутку ніхто не звертався, але копи кажуть – за керування транспортними засобами з технічними несправностями передбачена відповідальність.
  • Чи були в автобусі пасажири, і який рейс він виконував, дізнавались «20 хвилин».

 

Відео, як Тернополем мчить автобус, а позаду хмара чорного диму, надіслав до редакції наш читач Віктор.

На відео ми бачимо, що це відбувається на вул. Микулинецькій, поблизу «Ватри». Білий низькопідлоговий автобус прямує у бік Березовиці.

Вогню не було, лише дим

Про маршрутку з димом на лінію 102 повідомлень не надходило, запевнила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. Щодо технічного стану транспорту і чому, як є несправності, він виїхав на рейс, у поліції порадили звертатись до перевізника.

Відео дня

— Так, за керування транспортним засобами з технічними несправностями передбачена відповідальність за ч.2 ст.121 КУпАП, — зазначила Катерина Метельська. — Штраф 680 грн

На відео Тернополем мчить автобус №16, повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич. Проте його маршрут не пролягає вулицею Микулинецькою.

— Це 16 автобус, приватний перевізник, ТОВ АТК Еталон, — повідомила Мар’яна Зварич. — Вогню не було, лише дим. Транспортний засіб одразу з'їхав з маршруту і прямував у гараж. Пасажирів в ньому не було. За словами перевізника, вони мають провести детальний технічний огляд, щоб встановити конкретну причину.

Чи проходив автобус техогляд?

Міські автобуси мають проходити техогляд раз на півроку у Сервісному центрі. Натомість технічний стан автобуса перевізник повинен перевірити перед кожним виїздом на рейс.  
— Обов’язковий технічний контроль – це загальна перевірка транспорту за всіма технічними параметрами, передбаченими заводом-виробником, транспортний засіб, що здійснює перевезення пасажирів, має проходити раз на шість місяців, — повідомив завідувач сектору взаємодії із суб’єктами обов’язкового технічного контролю регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області Володимир Погрібний.

Але ніхто не відміняв передрейсового технічного огляду – і це забезпечує перевізник, він має організувати перевірку транспортного засобу перед кожним виїздом на рейс.

Чи проходив цей автобус щоденну перевірку, спробуємо з’ясувати у перевізника, з яким, на жаль, поки що немає зв’язку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Alina Isakova

    Автобуси старі і мотори  фузо  і тому іде такий чорний дим.
  • Тарас Скляренко

    Євро 6
  • Читач49

    ТАКЕ СМІТТЯ ЇЗДИТЬ ПО ВСІЙ УКРАЇНІ.

    У ЛЬВОВІ КОЖЕН ДРУГИЙ " БОГДАН - СОБАЧА БУДКА"

    ТАКЕ САМЕ.

    ВЛАДА З ПЕРЕВІЗНИКАМИ РАЗОМ ПРОТИ ГРОМАДИ.
  • Микола Ільницький

    ..фільтр повітряний або турбіна!

keyboard_arrow_up