Тернополян підвозять на роботу депутат, суддя та поліцейська

Тернополян підвозять на роботу депутат, суддя та поліцейська

Тернопільські водії продовжують возити пішоходів у рамках флешмобу #підвезу.

“Підвезу Березовиця - 6 школа. Завтра о 8.00 ранку. Троє чоловік”, - пише в соцмережі суддя Віктор Братасюк. Він, як і багато небайдужих тернопільських водіїв, вже третій день підтримує флешмоб #підвезу. Своє оголошення про те, що готовий допомогти, він розмістив у групі “Підвезу, Тернопіль”. Охочі знайшлися одразу.

- Вирішив підтримати акцію, оскільки у людей є певні труднощі, котрі я у змозі допомогти подолати, - каже Віктор Братасюк. - Я щоранку везу старшого сина до школи в центр міста і мені зовсім не важко посадити в автомобіль ще людей, котрих залишили напризволяще з їх проблемами.  6 листопада підвіз трьох людей, 7 листопада - двох. Через соцмережі попросили допомогу на 8 листопада ще троє, так що маємо "повний екіпаж". Люди реагують трішки з подивом, але загалом вдячні. 

Відео дня

 

Підтримує акцію і тернопільська поліцейська Лілія Кондрат. Вони з чоловіком підвозили людей з Лесі Українки у напрямку залізничного вокзалу та вулиці Чехова.

- Акцію підтримали, оскільки з власного досвіду знаємо, як важко добиратися на роботу, коли є проблеми з транспортом, - каже Лілія. - 7 листопада підвезли 5 пасажирів, наступного дня підвеземо ще, якщо будуть охочі. Люди реагують насторожено, коли їм запропонувати підсісти в авто. Але коли бачать, що в авто подружня пара, тоді спокійно сідають.

 

 

 

Підвозить пасажирів і депутат міськради Віктор Генсерук.

- Зранку 7 листопада їхав з Миру до Катедри. По дорозі запропонував людям сісти в авто, спершу відреагували не дуже охоче. Але сіла жінка з дітьми і вона була дуже задоволена. Нам вдалося поспілкуватися з приводу тарифу на проїзд та почути бачення про проблеми міста. Назад підвозив двох пенсіонерок. Вони спершу думали, що треба платити. То ж були приємно вражені, що це безкоштовно. Загалом я допомагаю тернополянам добиратися не вперше. Допомагав пішоходам, коли у Тернополі був сніговий колапс. Нині маємо проблему треба вирішувати її разом. Планую підтримувати флешмоб #підвезу і далі.

Нагадаємо, щоб було зручно і водіям, і пасажирам, у соцмережі «Фейсбук» утворили групу «Підвезу, Тернопіль». Тернополян закликають долучатись до групи і домовлятись про спільні маршрути. Група набирає популярності у соцмережі і вже налічує понад 4 тисячі учасників, які успішно користуються допомогою з проїздом у Тернополі. Щодня користувачі додаються у групу ще і ще. Тема “Підвезу” зранку 8 листопада налічувала 92 оголошення, “Підсяду” - 88,  дякую - 22, розділю таксі - 5. 

"У моєму «бортовому» журналі 15 задоволених тернополян! Панове, не встидайтесь, піднімайте руку коли бачите табличку, а то багато часу займає на кожній зупинці зупинитись, а ніхто не сідає!" - пише Тарас Хом'як. 

А як ви зранку добирались на роботу та навчання? Розповідайте у коментарях до статті! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Zenovija Zolotnyk - Ivashkiv

    Пішачком принципово не сідаю у маршрутки!!!
  • Oksana Margaritari

    Молодці тернополяни!!! Браво вам!!!🙋‍♀️
  • Марія Ключик

    #пішки , як і завжди))
  • Інна Музика

    Принципово не сіла в маршрутку! Добралася тролейбусом!
    Надіюся я не одна така! Бо було боляче і образливо дивитися яе сьогодні напихалися маршрутки (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up