Три патрулі чергуватимуть на трасах області – на Львівському і Хмельницькому напрямках

Три патрулі чергуватимуть на трасах області – на Львівському і Хмельницькому напрямках
  • У Зборові ще буде й стаціонарний пункт патрульної поліції.
  • Нагадуємо, коли поліцейський може вас зупинити. Причин лише дев’ять. 

В Тернопільській області з’явилася дорожня патрульна поліція.

Про це повідомила прес-секретар управління патрульної поліції Тернополя Оксана Смільська.

Корисне посилання

Актуальні ціни на MINI у Тернополі на Automoto.ua.

  • З 12 червня патрульні поліцейські патрулюватимуть на дорогах державного значення, - каже Оксана Смільська. - Екіпажі нестимуть службу на автомобільних дорогах H-02 «Львів-Тернопіль» та М-12 «Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка».

На Львівському напрямку – від кордону з Тернопільською областю до обласного центру – через Озерну та Зборів. А також чергуватимуть від Тернополя в напрямку Підволочиська.

Відео дня
  • Поліцейські на дорогах реагуватимуть не тільки на порушення правил дорожнього руху, а й громадської безпеки, будуть реагувати на повідомлення про правопорушення, які будуть їм передаватися, якщо вони будуть неподалік, - каже Оксана Смільська.

Чергуватиме один екіпаж і на стаціонарному пункті у Зборові. Скільки всього патрульних контролюватимуть дороги області і коли «охоплять» всі траси Тернопільщини, - в патрульній поліції поки що такої інформації немає.

Нагадаємо, поліцейські можуть зупинити водіїв лише у дев’яти випадках. Про це йдеться у ст. 35 Закону України «Про Національну поліцію».

Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі:*

1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;

2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;

3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;

4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;

5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;

6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;

7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;

8) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;

9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

* Стаття 35. Зупинення транспортного засобу ЗУ "Про Нацполіцію"

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    Це шо типу перехватчики ??? Як в першій частині Безумного Макса ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up