Ціни на проїзд по Україні: найдешевший електротранспорт - у Дніпрі, найдорожчий - у Києві та Тернополі

Ціни на проїзд по Україні: найдешевший електротранспорт - у Дніпрі, найдорожчий - у Києві та Тернополі

Як відрізняється вартість проїзду в громадському транспорті у обласних центрах України? Порівняльний аналіз.

- Останнім часом питання громадського транспорту (вартості та нововведень щодо оплати проїзду), стало однією з найактуальніших тем Тернополя, - пише Тернопільський ДемАльянс. - Більш того, зростання вартості проїзду у громадському транспорті є особливо актуальним на фоні загального зубожіння українців, адже підвищення тарифів здатне суттєво вплинути на сімейний бюджет мешканців усіх міст країни.

Щороку Тернопільський ДемАльянс проводить моніторинг вартості проїзду в громадському транспорті усіх обласних центрів України.

Цьогорічний аналіз показав (див. інфорграфіку), що найдешевшим проїздом в наземному електротранспорті можуть скористатись мешканці Дніпра, де вартість квитка становить всього 1,50 грн., тоді як найвищу ціну за проїзд (4 гривні), Вам доведеться сплатити у Києві. Таку ж ціну (4 грн.) Ви викладете за проїзд у електротранспорті Тернополя.

Відео дня

Зауважимо, що згідно останніх даних Держкомстату середня заробітна плата за січень-листопад 2017 р. на Тернопільщині склала 5437 грн., що вже традиційно є найнижчим показником в Україні. Аналогічний показник у Дніпропетровській області 6820 грн., а для Києва 10870 грн., а тепер порівняйте це з вартістю проїзду.

У Луганській та Донецькій областях вартість проїзду електротранспортом вартує 2 та 3 гривні відповідно (дані взяті для Сєвєродонецька та Краматорська).

Вартість проїзду у маршрутках коливається від 3 грн у Сєвєродонецьку до 8 грн. в окремих маршрутках Києва. Найбільш сприятливі для мешканців міст тарифи в Ужгороді, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницьку, Вінниці, Черкасах та Сумах. У Тернополі, Львові, Житомирі, Полтаві та Запоріжжі Вам доведеться викласти за поїздку маршруткою 5 грн.

Попри встановлені тарифи, на проїзді у громадському транспорті можна економити.

Кожне місто пропонує це робити по-різному. Наприклад, в електротранспорті Житомира при оплаті за проїзд карткою VISA з безконтактною технологією, пасажир отримає кожну другу поїздку безкоштовно. У багатьох містах є можливість скористатись е-квитком, який дасть можливість здійснити поїздку за зниженим тарифом.

У Тернополі при оплаті електронним квитком чи скориставшись «Карткою тернополянина», можна зекономити 1 гривню на кожній поїздці. Вартість електронного квитка становить 20 грн., тоді як виготовлення «Картки тернополянина» вартує 57 грн. – різниця в ціні очевидна.

Підсумовуючи, можемо констатувати: вартість проїзду з року в рік зростає та перетворюється на суттєву статтю витрат сімейного бюджету мешканця кожного міста. Аналізуючи дані наведені в інфографіці, логіку підняття тарифів по містах зрозуміти важко, як і важко зрозуміти адекватність вартості проїзду у громадському транспорті його якості.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Сьогодні зранку 20 хвилин з 7.55 чекав біля 11 школи на двадцятку, сів в 5-тий тролейбус, доїхав до київської і лише там 8.21 приїхала двадцятка.

    На роботу запізнився...

    Василь Метик reply Anonymous

    Ідентично 11 школа 20 хвилин чекав. Транспорт був, но в нього не впхатись(. На роботу теж спізнився.

    Водій трулейбуса вийшов і почав кричати на пазажирів, які хотіли їхати і не поміщаючись блокували двері.

    Vadim Yasinskiy reply Василь Метик

    Ой та я так нещодавно їздив на 18ому, що люди випадали на Київській)))
  • Oleg Synovets

    Очевидно в Тернополі найякісніший громадський транспорт як мінімум серед областей-сусідів, адже вартість проїзду в електротранспорті при беготівковому розрахунку вища на 50%, а при оплаті готівкою – на цілих 100%.
  • Роман

  • Anonymous

    А тепер поділіть вартість проїзду на довжину маршруту! В Києві тих 4 грн потрібно поділити на 15-25 км, а в Тернополі і 10 не буде. Так що маємо реально НАЙДОРОЖЧИЙ проїзд при НАЙНИЖЧІЙ зарплаті. І це все завдяки нашій НАЙПАТРІОТИЧНІШІЙ і НАЙНЕНАЖЕРЛИВІШІЙ владі.

    Serj Sinkiv reply Anonymous

    ще порахуйте їхні зарплати і наші
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up