Цього року схеми руху на трьох «кільцях» не мінятимуть

Цього року схеми руху на трьох «кільцях» не мінятимуть
Фото з Вікіпедії
  • На «Східному» вже наступного року можуть з’явитись острівці безпеки у вигляді крапель.
  • Біля «Маяка» і на «рогатці» не кругові перехрестя, а клумби. І головними вони не будуть.

На «Рогатці», біля «Маяка» та поблизу магазину «Прогрес» й далі їздитимемо за старими знаками.

Нагадаємо, перехрестя з круговим рухом – головні. Зміни до ст. 41 Закону України «Про дорожній рух» набрали чинності ще 28 квітня. Там йдеться про пріоритетність транспортних засобів, що рухаються по колу.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ГАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

У Тернополі закон не порушують, стверджують у міськраді. Адже всюди кругові перехрестя і так є головними. «Зависли» лише три перехрестя, де «кільця» досі не головні – біля так званої «Рогатки» - перехрестя вул. Живова – Микулинецька – Замонастирська, поблизу «Маяка», що на Мазепи – Дружби – Чумацька – Дамба Тернопільського ставу і біля магазину «Прогрес» - перехрестя Лесі Українки-Слівенська. Там схему руху не мінятимуть, бо це не «кільця», а клумби, пояснили у відділі технагляду міськради.

Відео дня
  • Поки що в нас в місті не змінилось нічого, - каже головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча. - Неодноразово збиралась комісія, до складу якої входять представники міськради, поліції, проектних організацій. Дійшли висновку, що кардинально міняти поки що нічого не будемо. Принаймні цього року.

Наступного року планують зміни на перехресті, що на «Східному», кажуть у міськраді. Як такого «кільця» там не буде взагалі. Проте буде кілька так званих острівців безпеки у вигляді крапель. Головною дорогою буде вул. Слівенська. Проектна документація вже замовлена.

У скільки такі зміни обійдуться бюджету, у міськраді поки що не кажуть. Мовляв, буде кошторис, тоді можна буде називати точну суму.

«Маяк» поки що взагалі не зачіпатимуть. Адже це надто великобюджетний проект.

  • Якщо там «кільце» буде головним – як спинити, скажімо, рух машин взимку з Мазепи вниз, аби пропустити кілька машин, які виїжджають з кільця – це проблематично, - каже Ярослав Копча. – Аби зменшити аварійність – потрібно зробити повну реконструкцію перехрестя. І втричі його збільшити. Відповідно, суттєво зменшити проїжджу частину.

А біля «Рогатки» розширення неможливе через існуючу забудову, повідомили у відділі технагляду.

Як пояснили в патрульній поліції, доки у Тернополі не встановлять всі нові знаки – їздитимемо за старими.

  • Вимогами ч. 2 ст. 41 ЗУ «Про дорожній рух» визначено, що перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу, - повідомив начальник сектору безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції м. Тернополя Андрій Петрук.

Технічні засоби організації дорожнього руху, в тому числі дорожні знаки, повинні встановлюватися згідно з проектами-схемами організації дорожнього руху. Вони розробляються відповідними проектними організаціями за поданням тернопільської міської ради та погоджуються з відповідними підрозділами Національної поліції, кажуть у патрульній поліції.

  • Слід зазначити, що водії транспортних засобів зобов’язані дотримуватись Правил дорожнього руху України, - каже Андрій Петрук. - Та виконувати вимоги існуючих дорожніх знаків на перехрестях - до внесення Тернопільською міською радою змін в схеми організації дорожнього руху на вказаних перехрестях та встановлення відповідних дорожніх знаків.

Довідка

Аби замінити дорожні знаки, потрібно близько місяця часу. Процедура виглядає приблизно так: міськрада дає завдання проектній організації внести зміни в схеми організації дорожнього руху. Проектна організація розробляє одну, або декілька схем. Вибирається одна і погоджується в Національній поліції. Далі виготовляють і встановлюють нові знаки. Коли замінять усі, їздити потрібно вже за новими знаками.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Діонісій

    а де поділись грощі, які виділили на облаштування в Тернополі знаками , розміткою 5  кілець, а тепер виходе , що їх вського 2 ?

    Микола Болещук reply Діонісій

    ЦЕ ПИТАННЯ ДО ДЕПУТАТІВ ТА МІСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ(((((
  • Роман

    А ще зверніть увагу на назву статті "Цього року схеми руху на трьох «кільцях» не мінятимуть", тобто ЦЬОГО РОКУ це "клумби," а НАСТУПНОГО РОКУ клумби можуть перетворитися (дивним чином звичайно) в "кругові перехрестя" :)
  • Роман

    У статті стверджують, що у міськраді стверджують, що вони Закон не порушують. Хто це стверджує? Напевно людина, яка не має взагалі не орієнтується в ПДР.

    Оскільки на перехрестях висять знаки 4.10. Круговое движение, які вимагають обїзду клуби (центрального острівця) в напрямку показаному стрілками на перехресті з круговим рухом:

    А ось, які б мали бути знаки, якщо то була просто клумба, яка стверджують нам "спеціалісти" міської ради. Тобто клумбу можна обїхати, як зліва так і справа:

    А наші "спеціалісти" на чолі з Надалом продовжують забудовувати місто, от і не можна зробити нормальних перехресть, бо багато будинків побудовано з порушеннями за "червоною лінією". Ось уся арифметика.

    Ірина Белякова reply Роман

    Відділ технагляду міськради: 46001, м. Тернопіль, вул. Коперника, 1

    (0352) 525856, (0352) 225476, (0352) 525856

    Роман reply Роман

    на перехрестях висять знаки 4.10
  • Андрій Жаровський

    На Маяку один знак "круговий рух" зі сторони дамби і на Рогатці один - від автовокзалу. Невже так важко просто їх демонтувати і не провокувати дурниць на цих відрізках дороги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up