"У Чорткові поліція зупиняє кожного водія і нюхає чи немає запаху алкоголю", - соцмережі

"У Чорткові поліція зупиняє кожного водія і нюхає чи немає запаху алкоголю", - соцмережі

Андрій Боднарчук написав у "Фейсбуці", що у Чорткові - воскресла ДАІ.

"Слухайте, вже другий тиждень в мене дежавю. В неділю зранку їду з батьками в Чорткові (Тернопільська область) до церкви. Вже другий тиждень зупиняють "нові поліцейські" на новому, свіжоврученому Президентом, чи ким там, джипі. Навіть майже у тому ж місці.

Джип просто стоїть на узбіччі і блимає маяками. Він - декорація, дорога прикраса. Четверо бадьорих полісменів, жваво помахуючи жезлами, ЗУПИНЯЮТЬ КОЖНЕ АВТО КОТРЕ ПРОЇЖДЖАЄ МИМО! КОЖНЕ! Додаю фрагмент відео з реєстратора - за 1 хвилину 9 секунд зупинено, разом з моєю - 7 автівок! Куди їдете, чи є документи, щасливої дороги.
Формальна причина зупинки - не пристебнутий ремінь. Реально - нюхають чи немає запаху алкоголю зранку.

Корисне посилання

Актуальні пропозиції купити Jeep Wrangler від 4200$ на Automoto.ua.

Я теж проти п'яних за кермом. Але така "операція" є незаконною. А за словами місцевих водіїв, подібні "рейди" в Чорткові є регулярними. Безумовно, треба боротися з п'яними водіями, але в межах законодавства України. А воно наводить вичерпний перелік причин зупинки авто працівником поліції, і там немає такої причини, як "а може ви в неділю зранку ще тхнете горілкою".

Відео дня

Arsen Avakov Арсен Борисович, дорогий наш, ну як же ж так?Патрульна поліція України, роз'ясніть? Хіба ж отак можна? В ТернополіПатрульна поліція Тернополя за весь час роботи так не діяла, щоб просто стояти на узбіччі, і махати жезлами!", - пише Андрій Боднарчук.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Андрій Павлович Холява

    Це все після того як засвітився мер чорткова. Ось:

    https://te.20minut.ua/DTP/mer-chortkova-potrapiv-u-avariyu-na-novenkomu-dzhipi-10642119.html

  • Anonymous

    В чортківських любителів покататися бухими задимілися пукани?
  • Ф

    До уваги всіх співчуваючих рекетирам в формі поліції:



    Законом (п. 1-9 ч. 1 ст. 35 ЗУ "Про Національну поліцію") визначений вичерпний перелік випадків, які надають право працівнику поліції зупинити транспортний засіб, а саме:

    1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;

    2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;

    3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;

    4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;

    5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;

    6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським, або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;

    7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;

    8) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;

    9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.



    У кожному разі працівник поліції зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки, визначеної у цих статтях. На вимогу поліцейського зупинку варто здійснювати з дотриманням вимог ПДР (п. 2.4 ПДР).
  • Анонім

    В Естонії   зупиняють кожну автівку, кожен дує в трубку і нічого .

    Петро Білецький reply Анонім

    А раком ше не ставлять ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up