Нові правила у транспорті Тернополя запрацюють з 6 грудня. Чи пускатимуть туди невакцинованих?

Нові правила у транспорті Тернополя запрацюють з 6 грудня. Чи пускатимуть туди невакцинованих?
  • Нове рішення, яке стосується карантинних вимог у громадському транспорті, набере чинності з 6 грудня.
  • Із цієї дати в Тернополі можна буде зайти у маршрутку чи тролейбус, навіть, якщо сидячі місця будуть заповнені. Дозволять проїзд лише 50% пасажирів, які можуть стояти в транспорті, тримаючись за поручні. Але чи можна буде їздити тим, хто невакцинований?

Рішення щодо пом'якшення карантинних вимог в транспорті прийняли у МОЗ наприкінці листопада на прохання міських голів деяких обласних центрів. 

Рішення прийняв Кабмін

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Інтер», передає аналітичний портал Слово і Діло

— Маршрутки та автобуси пускатимуть більше пасажирів, щоб люди довго не чекали на зупинці в осінній та зимовий та період. «Оскільки це теж провокуватиме появу ГРВІ… І плюс вакциновані не повинні страждати через невакцинованих», — зазначив Ляшко.

Відео дня

При цьому він нагадав, що в областях «червоної» зони користуватися громадським транспортом, як і раніше, зможуть лише ті, хто має COVID-сертифікат, негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу.

Які обмеження у Тернополі?

Міський голова Сергій Надал в прямому ефірі на «РАДІО ROKS» нагадав, що Тернопіль зараз у «жовтій» карантинній зоні, але фактично тут діють такі карантинні обмеження, як і в «помаранчевій». 

— Відповідно до нової постанови Кабміну, дуже багато карантинних обмежень будуть зняті для тих, хто вакцинований. Крім того, нарешті почули наші звернення, і з 6 грудня буде збільшено кількість місць для проїзду в громадському транспорті. Буде дозволено проїзд усім на сидячих місцях та 50% від кількості місць, яка передбачає те, що пасажири можуть стояти, тримаючись за поручні, — сказав міський голова. 

Сергій Надал зазначив, що у п'ятницю, 3 грудня, відбудеться засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом. Тоді планують затвердити нове рішення щодо роботи громадського транспорту в Тернополі. 

Зокрема, додав він, ймовірно, що з 6 грудня будуть зняті обмеження щодо проїзду в громадському транспорті пільговиків у визначені години. Також буде відновлений безкоштовний проїзд впродовж усього дня для усіх людей пенсійного віку.

У пресслужбі Тернопільської міської ради кажуть, що наразі в Постанові не вказано, що обов'язковою умовою проїзду має бути вакцинація. Проте, більш детально про таке рішення зможуть розповіссти вже після засідання Штабу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Наталя Гупало

    Вакцинація добра для тих не переносить  чужорідних тіл. Такі люди скоріше вмирають. А ще збагачуються ті  хто виробляє закуповує і розповсюджує вакцину.
  • Богдана Побережна

    Вакцинація не вбереже від захворювання.

    pitersuperfly reply Богдана Побережна

    Так вона не для цього предназначена. Її ціль інша
  • Марія Корінь

    Вакцинація не вбеже від захворювання.
  • Читач78

    для ефективності боротьби з covid-19   і розірвання інфекційного ланцюжка потрібна вакцинація!Тому обовязковою умовою проїзду має бути навність:вакцинації ,відємний ПЛРтест,довідка про одужання після ковіду або про протипокази.

    трібна вакцинація

keyboard_arrow_up