Водії скаржаться, що обмежувач на Гаївському мості нижчий від вказаного. Яка висота насправді?

Водії скаржаться, що обмежувач на Гаївському мості  нижчий від вказаного. Яка висота насправді?
  • Деякі водії скаржаться, що обмежувач на Гаївському мості встановили нижче, ніж вказана висота.
  • Журналіст «20 хвилин» перевірив, чи дійсно обмежувач став нижчим.

Нагадаємо, обмежувач на аварійному мості збивали вже кілька разів водії на вантажівках. Вказана висота обмежувача – 2,5 м. Деякі тернополяни вважають, що обмежувач встановили нижче, ніж зазначена висота, тому його так часто збивають.

Тому журналіст "20 хвилин" поїхав на Гаївський міст, аби заміряти висоту.

Як розповіли кілька водіїв, які стояли біля аварійного мосту, обмежувач ніяк не може бути нижчим, ніж вказана висота.

Відео дня

- За правилами дорожнього руху висота зазвичай вказується із запасом, – розповідає водій пан Михайло. – Реальна висота на 10 – 20 сантиметрів більша, ніж вказана. Цим і користуються деякі водії. Хочуть проскочити на вантажівки, а потім розказують, що це не вони винні, це обмежувач нижче стояв. Цей міст аварійний, по ньому не можна фурами їхати, але нашим людям, як горохом об стіну.  

Деякі водії все ж наполягають, що висота обмежувача має бути значно вищою.

- Висота має бути вищою, хоча б 2,7 метра, – розповідає водій Григорій. – Так, як є, незручно для багатьох водіїв. Тим паче, що обмежувач нічим не допомагає. Його треба зробити вищим, щоб автобуси і спецтехніка могли нормально проїжджати. Тут всі пригальмовують і утворюються затори.

Журналіст «20 хвилин» вирішив перевірити висоту обмежувача самостійно. Оскільки вийти на проїжджу частину не можна через жвавий рух транспорту, ми виміряли висоту обмежувача максимально близько автошляху, на скільки це було можливо. Заміри проводили з обох боків дороги. Його висота виявилася навіть вищою, ніж зазначено на дорожньому знаку. Більше на 5 сантиметрів.

Як розповів начальник відділу технагляду міської ради Олег Вітик, висота обмежувача не нижча, ніж вказана. Це точно, запевняє він.

- Обмежувач встановлено навіть вище на кілька сантиметрів, – розповів Олег Вітик. – Його вже збивали 7 разів. Ремонтують за кошти винуватців. Як мені доповідав директор ТОВ «Мостобуду», троє винуватців уже повернули гроші, а по іншим працюють страхові компанії.

У відділі технагляду міськради повідомили, що висоту обмежувача не збільшать. Рішенням техногенної комісії встановлено обмеження для проїзду автотранспорту по Гаївському мосту, вагою більше 3 тонн та висотою 2,5 метри.

Сам обмежувач вже повернули на місце після чергової ДТП. Він дещо погнутий в кількох місцях. Водії мікроавтобусів вільно проїжджають тут.Також водії автомобілів КрАЗ можуть проїхати під обмежувачем. Біля аварійного мосту часто сутворюються затори.

Ремонтні роботи на Гаївському мості тривають. Робітники встановлюють буронабивні палі, облаштовують нові труби газопроводу. Водіїв просять бути уважними та не нехтувати правилами , оскільки це наражає на небезпеку усіх учасників дорожнього руху.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
  • UpToNoGood

    На фото 1/7 - Зил 433362, його висота по паспорту рівно 2.5м. Висота обмежувача над дорогою напевне 2.55-2.10м з фото.

    UpToNoGood reply UpToNoGood

    *2.55-2.60м
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up