В ДТП під Лозовою понад два роки тому загинули люди. Чому справу досі не передали до суду?

В ДТП під Лозовою понад два роки тому загинули люди. Чому справу досі не передали до суду?

Загалом в цій аварії було дев’ятеро постраждалих, двом життя врятувати не змогли. За кермом легковика був колишній дільничний, в його авто — син із невісткою, жінка теж серйозно постраждала

Справу ДТП у Лозовій, де зіткнулись рейсова маршрутка із легковиком, хоча з часу аварії минуло понад два роки, досі не передали до суду. Більше того, розслідування призупинили. Чому, дізнавались «20 хвилин».  

Життя двох людей, водія та пасажирки рейсового мікроавтобуса «Тернопіль-Кременець», нагадаємо, обірвалось через ДТП. Лікарі до останнього боролись за їхні життя, проте врятувати не змогли. Водія, 58-річного Павла Ящука, та пасажирку буса, 53-річну Ольгу Бочковську, поховали 11 грудня з різницею в 1 годину на одному цвинтарі неподалік Кременця. Обоє загиблих були ще й сусідами – проживали на одній вулиці.

Відео дня

Вирвані крісла, травмовані люди — усе це наслідки дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася 8 грудня 2021 року близько 17:00 на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, поблизу села Лозова. 

Там не розминулися маршрутний автобус MERCEDES BENZ SPRINTER 313, який рухався за маршрутом Кременець-Тернопіль та автомобіль VOLKSWAGEN PASSAT, повідомляли у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході розслідування стало відомо, що автобус дообладнаний із вантажного автомобіля в пасажирський. Водію оголосили підозру, згідно із ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб). Водія легковика, якого звинуватили у скоєнні смертельної ДТП під Лозовою, суд тоді відправив під домашній арешт. Це – Богдан, колишній правоохоронець, який був дільничним у селі, де донедавна проживав — в одному з сіл неподалік Теребовлі. В авто, як нам вдалось з’ясувати, тоді також перебували один з синів чоловіка та невістка, яку після отриманих в ДТП травм прооперували. 

Від удару тоді в мікроавтобусі повиривало крісла. Натомість директор Кременецького АТП, якому належить бус, Андрій Оболончик запевнив «20 хвилин», що всі документи на переобладнання в порядку. Все узаконено офіційно.

Санкція статті, за якою звинувачували водія легковика, передбачає позбавлення воді на строк до 10 років з позбавленням права керування до трьох років.

«20 хвилин» від власних джерел дізнались, що слідство у цій справі призупинили. У поліції журналістам підтвердили цю інформацію.

— Водій, якому оголосили підозру, зараз воює, за таких умов під час воєнного стану слідство у справі призупиняють, — повідомив речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. — Але кримінальне провадження не закрите. І адвокат обвинуваченого теж захищає державу.

Як пояснили у поліції, розслідування справи відновлять, щойно закінчиться дія воєнного стану і обидва повернуться додому. І після всіх необхідних слідчих дій, по завершенню розслідування, справу передадуть до суду.

 

Юридична довідка

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, -

карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, -караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

3. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Читайте також:

Кременець прощається з Ольгою та Павлом, життя яких забрала жахлива ДТП

Водій легківки, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП із маршруткою, працював дільничним. Що ще відомо?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЮРКО

    Бо йобані продажні судді
  • Кравченко Наталія

    Таке є скрізь, потрібно добиватись справедливості. Коли звернулась у редакцію про допомогу реакція повний нуль

keyboard_arrow_up