Водій легківки, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП із маршруткою, працював дільничним. Що ще відомо?

Водій легківки, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП із маршруткою, працював дільничним. Що ще відомо?
  • Богдан – колишній правоохоронець, який був дільничним у селі, де досі проживає. Що ми ще дізнались про чоловіка?
  • В авто, як нам вдалось з’ясувати, перебували один з синів та невістка, яку після отриманих в ДТП травм вже прооперували.

 

Водію легковика, який зіткнувся з рейсовою маршруткою «Тернопіль-Кременець», оголосили підозру.

Суд обрав днями чоловікові міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту. Інформацію підтвердили у міськрайсуді та прокуратурі. Чи оскаржуватиме прокурор міру запобіжного заходу в апеляції, поки невідомо.

Як стало відомо «20 хвилин», чоловік у скоєному зізнався. А звинуватили його у ДТП, що призвела до смерті двох кременчан та травмуванні пасажирів як легковика, так і рейсового автобуса. Загалом у цій аварії було 9 постраждалих.\

Відео дня

Нагадаємо, життя двох людей, водія та пасажирки рейсового мікроавтобуса «Тернопіль-Кременець», обірвалось через ДТП. Лікарі до останнього боролись за їхні життя, проте врятувати не змогли. Водія, 58-річного Павла Ящука, та пасажирку буса, 53-річну Ольгу Бочковську, поховали 11 грудня з різницею в 1 годину на одному цвинтарі неподалік Кременця. Обоє загиблих були ще й сусідами – проживали на одній вулиці.

Вирвані крісла, травмовані люди - усе це наслідки дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася 8 грудня близько 17:00 на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, поблизу села Лозова. 

Травми отримали 2 водія і 7 пасажирів

Там не розминулися маршрутний автобус MERCEDES BENZ SPRINTER 313, який рухався за маршрутом Кременець-Тернопіль та автомобіль VOLKSWAGEN PASSAT, зазначають у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група, рятувальники, кілька бригад екстреної медичної допомоги. В результаті удару до лікарні госпіталізували обох водіїв, двох пасажирів з легкового автомобіля та 5 з буса. У потерпілих травми різного ступеня тяжкості. 

— Водія та пасажира з рейсового автобуса медикам врятувати не вдалося. Від отриманих травм вони померли в лікарні, — повідомили на ранок після ДТП у поліції. —  Ще двоє пасажирів у важкому стані. 

У ході розслідування стало відомо, що автобус дообладнаний із вантажного автомобіля в пасажирський. Водії попередньо тверезі. У них взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Слідчі встановлюють деталі автопригоди та причини виїзду на смугу зустрічного руху.  

Триває слідство згідно із ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб).

Аби надати допомогу всім потерпілим у цій ДТП, на місце події виїжджали шість машин швидкої допомоги. У швидкій подають інформацію, що потерпілих було восьмеро. І всі вони отримали травми різного ступеня важкості.

Водій легківки колись працював дільничним

Водієві легковика днями оголосили підозру у скоєнні смертельної ДТП, а суд відправив його на два місяці під домашній арешт.

Як вдалось нам дізнатись, пан Богдан С. (повні дані є в редакції, ми не називатимемо їх, доки триває слідство – прим. авто) уродженець с. Ласківці, а проживає у селі Лошнів, що в колишньому Теребовлянському районі. Чоловік тут шанована людина, тому місцеві щиро співчувають йому і шкодують, що потрапив в ДТП.

— Він тут живе, відколи я себе пам’ятаю, хоча народився в іншому селі, —  розповів сусід чоловіка, який просив не називати його імені в газеті. — Богдан — дуже порядна людина. Дуже шкода, що так сталось з ним. Наші всі його шкодують, бо він порядний і чесний. А від ДТП ніхто не застрахований. Таке може трапитись з кожним. Чого на його долю випало таке випробування і за що це йому – не знаю.

Як розповіли місцеві, Богдан С. працював у їхньому селі дільничним. Люди його поважали і шанували. Коли за вислугою вийшов на пенсію, почав їздити час від часу за кордон, аби прогодувати родину.

Разом з дружиною виростили двох прекрасних синів. За словами місцевих, саме одному з синів переганяли нове авто того злощасного дня, коли сталась ДТП. За нашою інформацією, автомобіль був на іноземній реєстрації. У салоні були й син з невісткою. Жінка постраждала найбільше. За словами односельців, її вже прооперували, і вона одужує.

— Це дуже порядна і чесна людина, дуже добрий і завжди приходив на допомогу, хто не попросив би, — кажуть односельці. —У нас біля церкви ремонт йде, то останнім часом дуже часто його там бачили. Він витрачав свій час і зусилля, аби допомогти – для людей і села. Шкода, дуже шкода. Це якийсь фатальний збіг обставин…

У ході розслідування стало відомо, що рейсовий автобус дообладнаний із вантажного автомобіля в пасажирський. І від удару, мовляв, через це повиривало крісла. Натомість директор Кременецького АТП, якому належить бус, Андрій Оболончик запевнив «20 хвилин», що всі документи на переобладнання в порядку. Все узаконено офіційно.

Ми й надалі стежитимемо за розвитком розслідування у цій резонансній ДТП. Та повідомлятимемо про все читачів.

Читайте також

Так болить – за ними плаче пів Кременця. Що відомо про водія та пасажирку буса, життя яких обірвалось через ДТП

Кременець прощається з Ольгою та Павлом, життя яких забрала жахлива ДТП

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up