Водій BMW, який збив студентку, був "під кайфом"

Водій BMW, який збив студентку, був "під кайфом"
  • Слідство завершене. Справу передали до суду.
  • Версія, що водія іномарки «підрізав» таксист, не підтвердилась.
  • Водієві загрожує штраф, виправні роботи, або обмеження волі.

Водій BMW, який збив студентку на тротуарі на вул. Руській, в момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Про це повідомили у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління головного управління нацполіції в області.

Нагадаємо, У Центрі водій на BMW збив студентку на тротуарі. Аварія трапилась у четвер, 25 травня, близько 15.00.
- Слідчими тернопільського відділу поліції завершено розслідування обставин аварії, яка трапилась на вул. Руській у Тернополі 25 травня, - повідомили у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту. – Матеріали справи скеровано до суду. Водієві інкримінують ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Відео дня

У цій справі було проведено понад півдесятка різноманітних експертиз. Перевіряли слідчі й версію, що водія іномарки «підрізав» таксист, тому він різко вивернув кермо, аби уникнути з ним зіткнення. В результаті чого «вилетів» на тротуар, збивши огорожу, і наїхав на дівчину.

- Ми встановили таксиста, який, як проглядається на відео, вилучених з камер відеоспостереження, частково виїхав на смугу руху BMW, - повідомили у відділі розслідування злочинів у сфері транспорту. - Було проведено ряд слідчих дій і експертиз. Встановлено, що таксі не було для водія іномарки перешкодою. Натомість дії водія BMW  за кермом пояснюються вживанням перед ДТП наркотичних речовин.

Наркотики знайшли у біологічних взірцях, які відібрали у водія одразу після ДТП в наркодиспансері, пояснили слідчі.  

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ihor Drapaliuk

    Для тих хто скаржиться, якби закінчили справу без експертиз ви б нили, що бідного водія нізащо закрили. Якщо ви ніколи не стикались з розслідуванням ДТП то краще мовчати. По перше треба дочекатись, щоб взнати які тілесні ушкодження у потерпілоі, для цього потрібно, щоб вона закінчила лікування, потім треба зробити судмед ексертизу, щоб дійсно підтвертити ці тілесні. Потім , що б спростувати покази водія треба провести ряд експертиз.  всі ці експертизи робляться не день і не два і не тиждень. Потім водія треба ознайомити з справою. Вам аби нити. зразу скажу, що я не поліцейський, щоб не було дурних коментарів.

    Діонісій reply Ihor Drapaliuk

    для чого от то Ігор таке, на відео видно, хто , що йому засліпило:)
  • Леся Бабій

    А як дівчина??..?

    Ірина Белякова reply Леся Бабій

    Дівчина жива-здорова. Оговтується. Зараз в Житомирі - готується до нового навчального року
  • Діонісій

    на відео тоді і так було видно хто винен і ніхто його не підрізав, а свідки все бачили :) що з тією дівчиною ? той лапоть оплатив їй хоч лікування ?
  • Роман

    Поліції потрібно було ТРИ місяці, щоб встановити, що водій був в стані наркотичного спяніння. Зазвичай вони то скоро роблять :). Щось тут не те.

    Ірина Белякова reply Роман

    поліція завдяки експертизам це встановила давно. але поки розслідування не завершилось - вони про це не мали права говорити.

    Omnis Omnibus reply Ірина Белякова

    Розкажіть, дуже цікаво, в чому ж полягала суть розслідуванн, якщо поліція все давно встановила? Просто по людськи цікаво, вибачте :)

    Anonymous reply Ірина Белякова

    Тобто, якщо б простий смертний, то б і доза і паспортні дані відразу б були відомі, а так нема права?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up