Поліція встановила особу водія іномарки, який влаштував ралі на пішохідній зоні біля Ставу

Поліція встановила особу водія іномарки, який влаштував ралі на пішохідній зоні біля Ставу

Відео опублікували тернополяни в Фейсбук.

Поліція вже знає і особу водія, і номер машини. Наразі їх розшукують. 

Два відео, де водій темної іномарки їхав на чималій швидкості пішохідною зоною, з’явилося у Фейсбук 18 травня.

Ралі керманич влаштував на тротуарі між Дамбою і Тернопільським ставом – проїхав «з вітерцем» від Надставної церкви аж до зупинки громадського транспорту біля готелю «Галичина».

Автор позначив управління патрульної поліції в області, аби відреагували належним чином на дії порушника. І «20 хвилин» звернулись за коментарем до правоохоронців. 

Відео дня

У патрульній поліції просять водіїв повідомляти на лінію 102, якщо побачили порушення.

  • Транспортний засіб встановлено, водія і авто шукають, - повідомив начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук. – Водій раніше притягувався до адмінвідповідальності за проїзд на заборонений сигнал світлофора, штраф - 425 грн - ще не сплачений.

Поліція наразі розшукує водія. За ралі йому "світить" кілька протоколів та штрафів. А як з’ясується, що своїми діями він створював небезпеку для пішоходів, можуть і на рік позбавити посвідчення водія.   

Порушив Правила дорожнього руху:

  • 11.13. Забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках, крім випадків, коли вони застосовуються для виконання робіт або обслуговування торговельних та інших підприємств, розташованих безпосередньо біля цих тротуарів або доріжок, за відсутності інших під'їздів і за умови виконання вимог пунктів 26.1-26.3 цих Правил. ШТРАФ – 255.
  • Якщо буде встановлено, що по пішохідні доріжці йшли люди, і водій їм створював аварійну ситуацію, тоді передбачений ще один протокол і не тільки штраф у розмірі від 680 до 850 гривень, але й позбавлення права керування ТЗ на строк від 6 місяців до 1 року. 
    Якщо ви стали свідком будь-якого правопорушення, повідомте на лінію 102, закликає речник управління патрульної поліції в області Катерина Басалига.
    - У разі порушення ПДР - вкажіть марку автомобіля, номерний знак та напрямок руху транспортного засобу, аби притягнути водія до відповідальності! Окрім того, звертаємося до водіїв - поважайте інших учасників дорожнього руху, бо ви на дорозі не одні, - звернулась до учасників руху Катерина Басалига. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Анонім

    Редакція ,а де ж коментар поліції чи розшукали того водія ,чи штрафанули його .Де інформація? У Вас кожна стаття має початок ,а завершення відсутнє особливо де всякі мажорчики трощать комунальне майно або хамовито себе поводять  і ми не знаємо чи оплатили вони збитки ,чи оплатили штрафи . Щось все так зашифровано .
  • Christine Loza

    На щастя, ніхто не постраждав! Дивує не те, що знаходяться такі чудаки, а штрафи, передбачені чинним законом, реальні мудаки це ті, хто їх складав! За проїзд на червоне чи по тротуару, де ходять діти - штраф 225-450 грн!, а забув права вдома (це до прикладу) - штраф 5000 !!! Вдуматися тільки! Які тут цінності і які порядки?!!! Позор і нашій поліції, яка вміє лише «горе-паркувальників» штрафувати, а там де. 100 км/год по місту чи з вітерцем по тротуару-нема ні їх, ні обіцяних камер!

    Anonymous reply Christine Loza

    5000 штрафу за забуті права? А ну, давайте посилання на статтю кодексу!
  • дядя_Юра

    В адекватних країнах вводять бали для водіїв. Наприклад в Австралії водій має 12 балів. Проїхав на червоне -1 бал, перевищив швидкість -1 або -3 бали, зловили на підпитку -6 балів і т.д. Бали мають властивість згорати через 3 роки, тобто якщо я отримав 8 балів в 2018 і 4 бали в 2019, то у мене немає права сісти за кермо до 2021, і то тоді у мене ще буде 4бали з 2019. Це привчає водіїв до самоконтролю.
    п.с. Бали за парковку не знімаються, так що як маєш гроші, то паркуйся як мудак))
  • tank

    номер машини є? бо хочеться щоб героя знали всі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up