Водій у лікарні, машини побиті: у поліції повідомили подробиці аварії на дорозі М-30 на Тернопільщині

Водій у лікарні, машини побиті: у поліції повідомили подробиці аварії на дорозі М-30 на Тернопільщині

Патрульні нагадують про обов’язковість використання ременів безпеки.

Днями на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине сталася ДТП з потерпілими за участю двох автомобілів. За інформацією слідчого по ДТП, водій автомобіля Renault допустив зіткнення з автомобілем Hyundai, який рухався у зустрічному напрямку, повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Патрульні оперативно прибули на місце події, надали допомогу учасникам ДТП та з'ясували важливі обставини автопригоди. Як виявилося, водій автомобіля Renault не використовував ремені безпеки в автомобілі належним чином: пасок безпеки був зафіксований за спиною чоловіка.

Відео дня

Внаслідок ДТП, він зазнав травмувань, карета швидкої забрала його до лікарні. На відміну від останнього, водій автомобіля Hyundai був пристебнутий ременем безпеки та травм не отримав. При цьому, обидві автівки зазнали чималих, відносно схожих, пошкоджень.

Патрульні вкотре наголошують про обов'язок використання ременів безпеки. Адже застосування ременя безпеки зменшує ризик загибелі водія за лобового зіткнення у 2,3 раза, за бокового — в 1,8 раза, а при перекиданні авто — в 5 разів.

Окрім того, згідно з ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП, передбачено штраф — 510 грн. Від початку року тернопільські патрульні винесли 2654 постанови на водіїв, які не використовували засоби пасивної безпеки.

— Подбайте про власну безпеку та безпеку своїх пасажирів! Започаткуйте корисну звичку — пристібатися пасками безпеки, — закликають патрульні. — Кермуйте відповідально!

У соцмережі читачі коментують аварію:

Нагадаємо, упродовж минулих вихідних, 17-18 вересня, на дорогах Тернопільської області слідчі зареєстрували 6 дорожньо-транспортних пригод. Одна аварія трапилася на залізничній колії. У автопригодах двоє людей загинуло, а 11 з травмами потрапили до лікарні.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Манорик

    Я дивуюся з тих шо заглушки ставлять, або кажуть нашо той ремінь.
  • Читач72

    Водії перестаньте порушувати правила дорожнього руху, не виїжджайте на зустрічні коли їдуть інші автомобілі. Бо в ваш адрес йдуть прокляття. А поліція і органи влади забезпечте 100 процентний контроль до порушників. В напрямок Зарваниці не можливо вже проїхати бо дорога біля Купчинець в намулі з фермерського поля, ями глибокі до 20 см., Перед надрічним замулено половину ширини дороги, відсутні придорожні рови для стоку, нове кільце в надрічному збудоване з звуженими полосами, що створює перешкоди проїзду великогабаритному транспорту. Хто відповідальний за кращу державних коштів.

keyboard_arrow_up