Водій вантажівки з Тернопільщини хотів відкупитися за п'яну їзду

Водій вантажівки з Тернопільщини хотів відкупитися за п'яну їзду

Чоловік з Теребовлянського району підкинув поліцейському п'ятдесят доларів хабара.

Кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 ККУ - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі  - розпочали слідчі Теребовлянського відділу поліції щодо 28-річного жителя району. У такий спосіб  чоловік хотів вирішити питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем напідпитку, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Про водія вантажівки, котрий роз’їжджає містом з порушенням правил дорожнього руху, працівникам Теребовлянського відділу поліції повідомили місцеві жителі. Правоохоронці оперативно відреагували та виїхали на місце події. За кермом транспортного засобу перебував 28-річний житель одного із сіл району. Під час спілкування поліцейські відчули від нього запах спиртного. 

Правоохоронці запросили водія проїхати з ними до відділу поліції для оформлення адмінматеріалів за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Вже там  порушник неодноразово пропонував співробітникам поліції гроші, аби його відпустили.

Відео дня

Правоохоронці  попередили чоловіка, що за пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це він витягнув з кишені 50 доларів та підкинув інспектору. Неправомірні дії водія-порушника зафіксувала бодікамера.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Окрім цього, стосовно порушника поліцейські склали адмінпротокол за ст. 130 Кодексу України  про адміністративні правопорушення - керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Читайте також 500 доларів пропонував винуватець ДТП поліцейському, аби відкупитись

Довідка

Стаття 369. Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі

ч 1. Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - караються штрафом від 8500 до 12750 грн або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up